keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Markkinahuhu: KTM ostamassa Husqvarnan

KTM on neuvotelemassa BMW:n kanssa Husqvarnan moottoripyörävalmistuksen ostamisesta, kertoo MCN. Lehden samien tietojen mukaan kaupan pitäisi varmistua tämän viikon perjantaina.

- En ole kuullut mitään virallista, Husqvarnaa maahantuojan MP-Racingin toimitusjohtaja Sauli Penttilä kertoo Bajahillille.

BMW osti Husqvarnan vuonna 2007 MV Agustalta. Saksalaisvalmistaja on investoinut reippaasti italialaistehtaan tuotantolinjoihin ja muuttanut kilpakäyttöön suunnatut offroad-pyöränsä Husqvarna-merkin alle.

KTM osti vuonna 1995 Husabergin saadakseen nelitahtimoottoritekniikkaa kilpaenduroihinsa. Nyt lähes 20 vuotta oston jälkeen osat ovat kääntyneet lopulta toisinpäin. Husabergit ovat muokattuja KTM-pyöriä.

Saman logiikan käyttäminen Husqvarnan kanssa tuskin toimisi. Kolmas endurobrändi olisi jo liikaa kurapyörämarkkinoille.

- En usko, että KTM ostaisi kilpailijan pois markkinoilta. Onko sellaista koskaan tapahtunutkaan millään teollisuuden alalla. Se olisi huono seikka kilpailunkin kannalta.

Husqvarnasta todennäköisesti kiinnostunut onkin KTM:n suuromistaja, intialainen Bajaj. Tämän skenaarion toteutuessa omistaja vaihtuu, mutta porkkanat ja makaroonit pysyvät erillään.

Husqvarna-merkkiä KTM eikä Bajaj ei voi ostaa BMW:lta, koska tuotemerkin omistaa edelleen ruotsalainen Electrolux.

Kauppoihin on Italiassa totuttu, ostihan Harley-Davidson MV Agustan vuonna 2008 70 miljoonalla eurolla. Claudio Castiglioni sai firman takaisin ilmaiseksi ja 20 miljoonaa rahaa tililleen. Omistuksensa aikana H-D oli kuitenkin maksanut yhtiön 140 miljoonan velat pois.

Päivitys klo 20.17

Hell For Leather kirjoittaa, että oston takana on KTM:n pääjohtaja Stefan Piere yhtiön Pierer Industries AG kautta.

Hell For Leatherin artikkeli perustuu hollantilaiseen Nieuwsmotorin juttuun. Mikäli Piere on oston takana, joutunee hän luopumaan KTM-omistuksistaan ja tehtävistään KTM-konsernissa.

Lisää spekulointia Mark Gardinerin blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti