maanantai 28. tammikuuta 2013

Bike Build Off -kisa ensimmäistä kertaa Suomessa

TV:stä tuttu Bike Build Off -kisa tulee Suomeen. MP 13 Moottoripyöränäyttelyn rakennettujen moottoripyörien alueella Petrol Circuksessa käydään Petrol Circus Bike Build Off -kisa. Kilpailussa kaksi joukkuetta Janne" Kurko" Kervisen porukka, Jep Jep, kohtaa Leo "Leq" Laurellin joukkueen, Prätkäpajan. Joukkueet rakentavat moottoripyörän alusta loppuun ja yleisö äänestää tekstiviesteillä voittajan. Yksi maailman tunnetuimmista moottoripyörärakentajista Jesse James julkistaa voittajan sunnuntaina 3.2. klo 15.30 Petrol Circus Stagella.

Leo 'Leq' Laurel rakentaa Hajupuskasta kiukkuisen katuraaserin
.
Janne 'Kurko' Kervinen modifioi Bulua
Molempien joukkueiden keulahahmot ovat tunnettuja rakentajia. Pohjoishelsinkiläisen Lequn joukkue on tunnettu teknisestä osaamisestaan ja pelottomasta asenteestaan. Prätkäpaja edustaa kisassa sporttista rakentamista. Joensuulainen Jep Jep:n Kurko puolestaan klassista Harrikka-rakentamista. Kurko tunnetaan kauniista linjoista ja taidokkaista yksityiskohdista.

Prätkäpajan Lequ rakentaa sporttisen pyörän

Rakentamisen lähtökohtana on vuosimallin 2000 Hayabusa, joka on nopea ja virtaviivainen pyörä. Siitä jalostetaan näyttelyn aikana todellinen superpyörä.

Pyörää kevennetään niin painoltaan kuin ulkonäöltäänkin ja samalla sitä tehostetaan rutkasti turbolla. Pääpaino rakentamisessa on ulkonäön face-liftissä, jossa valasmaisesta originaalilookista tehdään kiukkuinen ja keveä superpyörä. Pyörä pintakäsitellään aidolla kullalla ja pinstriping-tekniikalla.

Jep Jepin pajassa syntyy Harrikka

Harrikan kantapyöränä on Buell vuosimallia 98 eli Harley-Davidsonin valmistama sporttisempi pyörä. Se muuntuu race-henkiseksi laitteeksi, jossa yhdistyy hiukan vanhaa henkeä suhteellisen uudella tekniikalla.

Pyörä on sellaista genreä, jota Suomessa ei ole juurikaan nähty. Pyörässä on suurin osa käsityötä ja valmiita komponentteja on käytetty todella vähän.Petrol Circus Bike Build-Off -kisaa voi tulla seuraamaan MP-messuille. Tapahtuma on avoinna perjantaista sunnuntaihin 1. - 3.2.2012 Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna Pohjoismaiden suurimmassa moottoripyöränäyttelyssä MP 13 -messuilla on mukana kaikki suurimmat moottoripyörä- ja varustemerkit.

Petrol Circus esittelee Suomen laajimman ja kansainvälisemmän rakennettujen moottoripyörien näyttelyn, lähes 150 pyörää. Tapahtumassa jaetaan rakentajapalkintoja 10 000 euron arvosta. Kilpailuluokkia ovat Bobber, Chopper, Classic, Custom, Fighter, Racer, Scooter/Moped ja Sport Bike.

Tarjolla on runsaasti ohjelmaa, työnäytöksiä ja kisoja. Petrol Circuksen tähtivieras on tv- ja moottoripyöräpersoona Jesse James.

MP-messut avoinna pe 1.2. klo 10-20, la 2.2. klo 9-18 ja su 3.2. klo 10-17.

MP-messujen sulkeuduttua perjantain ja lauantaina järjestetään Messukeskuksessa
Supercross SM -kilpailut pe 1.2. klo 19-22 ja la 2.2. klo 18-21.

www.mpmessut.fi www.petrolcircus.fi www.smlsupercross.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti