keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Orimattilassa ajetaan Classic-motocrossia sunnuntaina

Jykevät 1950- ja 60-luvun yksisylinteriset nelitahtiset paukkuraudat ja sinnikkäästi säksättävät nuoremmat kaksitahtiset ottavat jälleen mittaa toisistaan tulevana sunnuntaina. Silloin Classic Motocross Cup 2013 -sarjan osakilpailu pärähtää käyntiin Orimattilan Ollosten motocrossradalla.

Kilpailun kuuteen soolo- ja kahteen sivuvaunuluokkaan on ilmoittautunut kaiken kaikkiaan 123 kilpailijaa. Tiedossa on siis tiukkoja taistoja voittopisteistä. Jokaisessa luokassa ajetaan kaksi erää. Erän kesto on 10 minuuttia + 2 kierrosta.

Yleisön viihtyvyyttä ajatellen Orimattilan Ollosten rataa on Classic Cup -kilpailua varten hieman lyhennetty. Näin kilpailijat ovat koko ajan yleisön nähtävissä, joten kilpailutapahtumien seuraaminen on helppoa.

Orimattilan kilpailu on myös sivuvaunullisten Nordic Cup -osakilpailu. Sarjan viime vuoden voittanut suomalaispari Erkki Salo ja Jukka Hasari ottivat täydet pisteet myös toukokuussa Nordic Cup 2013 -sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Tanskassa.

Orimattilan Nordic Cup -osakilpailussa Salo ja Hasari saavat vastaansa kotimaisten lisäksi sivuvaunumiehistöjä Ruotsista ja Norjasta.

Orimattilan jälkeen seuraava Classic Motocross Cup -osakilpailu on elokuun 17. Imatran Kurkvuoren motocross-radalla. Tapahtuma on myös sarjan 2013 päätöskilpailu.

Classic Motocross luokat:

Soolopyörät
Luokka A (valkoinen pohja, mustat numerot): Moottoripyörän on oltava vuosimallia 1968 tai sitä vanhempi.
Luokka B (keltainen pohja, mustat numerot): Moottoripyörän on oltava vuosimallia 1969 - 1974.
Luokka C (musta pohja, valkoiset numerot): Moottoripyörän on oltava vuosimallia 1975 - 1979.
Luokka D1 ja D2: Vuosimalli on vapaa. Moottoripyörässä oltava ilmajäähdytys, rumpujarrut, stereo- tai monoperä, mutta ei linkkusysteemiä. Luokkaan saa osallistua myös B- ja C-luokan pyörällä.
Luokka D1 (vihreä pohja, valkoiset numerot)  = alle 250cc
Luokka D2 (keltainen pohja, mustat numerot) =  yli 250cc
Luokka E (punainen pohja, valkoiset numerot): Vuosimalli 1987 ja vanhemmat pyörät, joissa saa olla monoperä ja edessä levyjarru, takana täytyy olla alkuperäisasenteinen rumpujarru, etuhaarukka voi olla perinteinen tai alkuperäisasenteinen up-side-down.

Sivuvaunulliset
Luokka SV1 (keltainen pohja, mustat numerot):
Alkuperäisesti ilmajäähdytteinen moottori. Etujousitus keinuhaarukkamallinen kahdella iskunvaimentajalla, takana stereoperä. 1986 tai aiemmin valmistetut tehdasvalmisteiset monoperäiset ok. Runko valmistettu 1986 tai aiemmin. Alkuperäisiä vastaavat uustuotantorungot sallitaan. Ajoneuvon paino min. 180 kg. Kuljettaja on tarvittaessa velvollinen todistamaan pyöränsä vuosimallin.
Luokka SV2 (musta pohja, valkoiset numerot):
Vuosimalli 1989 tai vanhempi. Vesijäähdytys sallittu.


Lisätietoja: www.classicmx.fi

Radan osoite: Ollostentie 39, 16300 Orimattila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti