sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Salminen kakkoseksi Romanian MM-endurossa

Juha Salminen ajoi vahvan viikonvaihteen enduron MM-sarjan Romanian osakilpailussa. Kauden parastaan pistänyt Salminen sijoittui molempina päivinä E1-luokassa toiseksi.



- Minulla on nyt tältä kaudelta koossa jo kuusi kakkossijaa. Voitto antaa yhä odottaa itseään, mutta ei se ollut enää kaukana täällä helteisessä Romaniassakaan. Olen todella tyytyväinen näihin kahteen päivään. Ajo ja ajat pysyivät koko ajan hyvällä tasolla ilman virheitä, sanoi Salminen.

Buzaussa ajettu kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailuviikonvaihde jatkui Salmisen osalta sunnuntaina siitä, mihin kiivas kilvanajo oli lauantaina päättynyt.

Salminen järjesti jälleen kaksintaistelun E1-luokan voitosta ranskalaisen Antoine Meon kanssa. Meo pystyi pitämään toistamiseen pintansa ja Salmisen 10,20 sekunnin turvin takanaan. Lauantaina taisteluparin marginaaliksi kirjattiin 7,13 sekuntia.

- Tiukkaa vääntöä jälleen. Kavensin iltapäivällä Meon etumatkan vajaan kuuteen sekuntiin, mutta sitten hän pystyi taas lisäämään vähän johtoaan. Ajoin pohjat vielä päivän viimeiselle pätkälle, mutta Meo ei ollut yllätettävissä. Niin, ei se kaverikaan hiljaa aja, Salminen tuumi neljättä peräkkäistä maailmanmestaruutta jahtaavasta Meosta.

- Meidän molempien vauhdista kertoo paljon myös yleiskilpailun tilanne. Olimme lauantaina yleiskilpailun kärjessä ja sunnuntainakin edelleen syvällä kympin sakissa, joten kyyti on kyllä kohdallaan. Taistelu jatkuu ensi viikonloppuna Kreikan Kastoriassa.

Ykkösluokan muilla kuljettajilla ei ollut sunnuntainakaan asiaa kärkiduon vauhtiin. Kolmanneksi kurvaillut espanjalainen Cristobal Guerrero jäi voittajasta jo 1.06 minuuttia. Salmisen Husqvarna-tiimikaveri Matti Seistola oli neljäs Eero Remes yhdeksäs.

Meo on voittanut kymmenestä osakilpailusta yhdeksän. Hän johtaa sarjaa 41 pisteen erolla Salmiseen, kun kaudesta on ajamatta neljä kisapäivää. Voitosta heltiää 20 ja toisesta sijasta 17 pistettä.

- Mahdollisuudet mestaruuteen ovat enää teoreettiset, mutta en minä ala sillä päätäni vaivaamaan. Ei muuta kuin lisää painetta Meolle. Meollakaan ei ole varaa alkaa kukkoilemaan. Silloin voi sattua mitä tahansa, muistuttaa 13-kertainen maailmanmestari Salminen.

Seistola on Romanian osakilpailun jälkeen sarjassa kolmannella sijalla yhdeksän pistettä Salmisesta. Remes jatkaa neljäntenä 16 pistettä Seistolasta.

Tarkkala kahdeksas molempina päivinä

E3-luokassa ajava Marko Tarkkala Tarkkala toivoi Romaniasta onnistumisia ja petrausta edellisen osakilpailun heikkoon tulostasoon. Mies kyyditsi Hondansa molempina päivinä kahdeksanneksi enduro3-luokassa.

Tarkkala ei kohdannut sen suurempia ongelmia kilpailuviikonlopun aikana, vaikka perjantai-iltana ajettu iltaerikoiskoe pahaa enteilikin.

- Kesken supertestin pyöräni alkoi pitää kauheaa ääntä. Mietin uskaltaako sillä ajaa maaliin asti. Hypyt oli pakko ottaa keräilemällä, sillä ääni ei enteillyt hyvää. Onneksi mitään ei kuitenkaan ollut rikki vaan kytkinkoppaan oli osunut kivi, jonka seurauksena se otti kiinni kytkimeen ja piti älytöntä meteliä.

- Lauantain ja sunnuntain kilpailupäivät sujuivat onneksi ilman murheita. Pyörä pelasi kuten pitääkin ja ajollisesti pystyin crossi- ja extremetesteillä ajamaan ihan kohtuullisia aikoja. Tällä kertaa kompastuskiveni oli kuitenkin endurotesti, jossa tuli takkiin reilummin. Endurotestissä ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä, se oli metsäinen, suhteellisen hidas erikoiskoe, jossa ei ollut juurikaan mahdollisuuksia linjoitella vaan mentiin kiltisti yhtä jälkeä. Siitäkin huolimatta erot olivat huomattavia, Tarkkala kertaa.

- Vaikka sijoitukset eivät minua tyydytäkään, niin toisena kilpailupäivänä ajo tuntui jo huomattavasti paremmalta. Näillä tuntemuksilla on ihan kiva fiilis lähteä jatkamaan kisaurakkaa Kreikan ensiviikkoiseen kisaan. Mutta sitä ennen menemme tiimimme kanssa juhlistamaan vanhenemistani yhteisellä illallisella.

Toista kertaa lajin MM-osakilpailua isännöinyt Romanian Buzau keräsi laajalti kiitosta syntymäpäiväsankarilta:

- Vaikkei laji ole täällä kovin tunnettu, kisajärjestelyt pelasivat hienosti. Reitti oli makea ja siirtymätkin poikkeuksellisen hauskat: nopeaa kanjonia eikä mitään hakkuuttamista kiviränneissä. Vaikka AT-asemien välit olivat tunnin mittaiset, päivä meni todella nopeasti. Edes kuumuus ei haitannut, kun siirtymillä sai ajaa reippaasti, Tarkkala kehuu.

Tarkkalalla on uusi mahdollisuus tavoitella kauden parasta sijoitustaan jo viikon kuluttua, kun Kreikan Kastoriassa ajetaan seuraava MM-osakilpailu.

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 10/14 osakilpailu, Buzau, Romania

Luokka E1
1) Antoine Meo Ranska, KTM 53.31,04
2) Juha Salminen Suomi, Husqvarna + 10,20 sekuntia jäljessä
3) Cristobal Guerrero Espanja, KTM + 1.06,20
4) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 1.27,29
5) Nicolas Deparrois Ranska, Yamaha + 1.29,94
6) Anthony Boissiere Ranska, Sherco + 1.46,89
…9) Eero Remes Suomi, TM + 2.54,10.

MM-pistetilanne:
1) Meo 191, 2) Salminen 150, 3) Seistola 141, 4) Remes 125, 5) Guerrero 90, 6) Jeremy Joly Ranska, Honda 89.

Luokka E3
1. Christophe Nambotin, KTM  52:45.57
2. Mathias Bellino, Husaberg  +1:15.28,
3. Aigar Leok, TM+1:51.78
...8. Marko Tarkkala, Honda  +3:29.27

Täydelliset tulokset:

Seuraavat osakilpailut: 22.-23.6. Kastoria, Romania.

Lisätietoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti