sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Päivärinta siirtyi sivuvaunujen MM-johtoon

Team Suzuki Finlandin sivuvaunupilotti Pekka Päivärinta parinaan Adolf Hänni kruunasi MM-osakilpailuviikonloppunsa Kroatian Rijekassa voittamalla lauantaisen sprintti-kisan ohessa myös sunnuntaisen 18-kierroksisen Gold Racen. Samalla Päivärinta kipusi sarjajohtoon yhdeksän pisteen turvin.

Sunnuntainen kilpailu oli kolarin vuoksi kaksiosainen. Punalippu heilahti kilpailun yhdennellätoista kierroksella, kun saksalaispari Hock/Becker kippasi ajokkinsa katolleen. Tässä vaiheessa Päivärinta/Hänni duo johti kilpailua kahdella kymmenyksellä.

Päivärinta otti paikkansa myös uusintastartissa, mutta tällä kertaa suomalaisen haastoi brittipari Scott/Neave, jotka taipuivat lopulta puolellatoista sekunnilla. Päivärinnan kanssa sarjakärjen jakanut saksalainen Jörg Steinhausen jätettiin kolmanneksi. Toinen kilpailussa mukana ollut suomalaispari Petri Makkula/Timo Karttiala säesti hyvää suomalaispäivää kiilaamalla myös sunnuntain startissa neljänneksi.

-Täydellinen viikonloppu. Meillä ei ole sarjan nopein pyörä, mutta täällä olikin tärkeintä se miten pääsee mutkista ulos. Myöskään suorilla ei hyvistä kuluista ollut niin suurta hyötyä, sillä pinta on liukas, eikä suorilla voinut luukuttaa täydellä kaasulla, kuvaili Päivärinta Krotialaisradan ominaisuuksia.

Sivuvaunujen kahdeksan osakilpailuviikonloppua käsittävä MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Hollannin Assenissa, jossa kolmipyöräiset vierailevat tällä kaudella ensimmäistä kerta MotoGP-kilpailun täytelähtönä.

Ratamoottoripyöräily Luokka Sivuvaunut MM-sarja 
2/8 kilpailuviikonloppu Rijeka Kroatia Gold Race tulokset:
1. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni Suomi/Sveitsi LCR-Suzuki 11:30.363
2. Lawrie Scott/James Neave Iso-Britannia LCR-Suzuki +1.448
3. Jörg Steinhausen/Ashley Hawes Saksa/Iso-Britannia LCR-BMW +8.259
4. Petri Makkula/Timo Kartiala Suomi LCR-BMW +18.689
5. Uwe Gurck/Axel Kölsch Saksa LCR-Suzuki +22.449.

Tilanne sarjassa:

1. Päivärinta/Hänni 70
2. Steinhausen/Hawes 61
3. Scott/Neave 40
4. Makkula/Karttiala 33

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti