maanantai 8. heinäkuuta 2013

Salmisen pyörä hyytyi sähkövikaan Italiassa

 Italian endurosarjan mitaleista kamppaileva Juha Salminen koki harmillisen takaiskun San Giacomo di Roburentissa ajetussa kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa.

Salmisen vauhdikkaasti käynnistynyt kilpailu päättyi Husqvarna-pyörän tekniseen vikaan ja keskeytykseen jo toisella maastokokeella.

- Ehdin ajaa endurotestiä tuollaiset 300 metriä, kun laite sanoi yhtäkkiä sopimuksensa irti ylämäen shikaanissa. Yritin paikallistaa vian, mutta siihen ei ollut maastossa mahdollisuutta ilman työkaluja. Varikolla sitten ilmeni kahden minuutin sisään, että kyseessä oli pieni vika sähköjohdossa, kertoi Salminen.

Salmisen matkanteon päättänyt takaisku lukeutuu vanhassa valuutassa mitaten niihin kuuluisiin ”markan vikoihin”.

- Sitähän se oli. Mutta tällaista tämä motorsport on, kuten myös tavataan sanoa.
Salminen lähti kisaan saapasmaan sarjan pistekolmosena. Mitaleille on toki edelleenkin kaikki mahdollisuudet, kun seitsemän osakilpailun mittainen kausi umpeutuu 1. syyskuuta Cassano Magnagon maisemissa.

- Turhahan näitä on jossitella, mutta uskon, että minulla olisi ollut hyvät mahdollisuudet tässä kilpailussa. Ajoin crossitestillä yleiskilpailun välittömän kärjen tuntumaan oikeuttaneen ajan ja fiilis tuntui tosi hyvältä. No, nyt ei sitten muuta kuin vehkeet kasaan, Pandalla lentokentälle ja odotetun kesäloman viettoon.

Salminen ajaa seuraavat kilpailunsa kaksipyöräisellä kalustolla syyskuun alkupuolella. Ensin vuorossa on Italian sarja päätös ja heti viikkoa sen jälkeen MM-sarjan viimeinen osakilpailu Ranskan St. Flourissa. Salminen on E1-luokan MM-pisteissä toisena. Ranskalainen Antoine Meo varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa Kreikassa.

Salmisen alustavaan kisaohjelmaan sisältyi myös Los Angelesin X Games 4. elokuuta, mutta se on hänen osaltaan peruuntunut.

Enduron 13-kertaisen maailmanmestarin vauhdissa löytyy toki myös kesäloman aikana. Vuoroaan odottaa mieliharrastuksiin lukeutuva ralli.
- Olen mukana ensi viikonvaihteessa Kouvolassa ajettavassa SM-rallissa, vahvistaa Salminen.

www.juhasalminen.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti