sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kallio käytännössä jo RR:n kaksoismestari

Vesa Kallio jatkaa vakuuttavaa menoa ratamoottoripyöräilyn SM-sarjassa. Valkeakoskelainen voitti Superstock 600 ja Nordic Superbike-luokkien kilpailut uusitulla Jurvan Botniaringillä sunnuntaina.

Vesa Kallio on pitänyt täällä kaudella KTM-pyörällään Bemarit ja Yamahat takanaan. Kuva: Tuomo Seppänen.

Superbike-luokassa Kallion voitto oli ylivoimainen, mutta kuussatasissa konkari joutui koville, joskin voittomarginaali kasvoi siinäkin yli viiden sekunnin. Kallio varmisti käytännössä molempien luokkien mestaruudet, sillä vain äärimmäisen epäonni voi valkeakoskelaisen palliltaan suistaa.

Onnettomuuden vuoksi kaksiosaisen Superstock kuussatasten kilpailun ensimmäisessä osassa nähtiin tiukkaa kilvanajoa. Kallio Racingin nuori pilotti Niki Tuuli ja 777rr Motorsport-tallin Valter Patronen ahdistelivat Kalliota tosissaan.
Voittaja harmitteli haastajien epäonnea.
- Harmi, että Niki kaatui. Olisi ollut hyvä kamppailu, eikä Patronenkaan niin kaukana ollut. Tosissaan sai ajaa.

Tuulen osalta kilpailu päättyi kaatumiseen kakkospaikalta. Patrosen kamppailu katkesi toisessa osassa kytkimen pettämiseen.
Sarjakakkosen asemiaan kauden neljännellä kakkostilallaan vankistanut naantalilaisajaja Valter Patronen oli kilpailun jälkeen vaitonainen.
- Kytkin hajosi uusintastartin lämppärikierroksella. Se meni kisa sitten siinä, Patronen kertoi.

Kuussatasten kolmanneksi kaasutteli imatralaispilotti Juha Kallio jatkaen sarjasakin kolmantena.
Kamppailu kakkostilasta oli Nordic Superbike-luokan sunnuntaisen kilpailun suola. Lauantaina kaatunut Sami Penna korjaili tilanteen kivuten kakkoseksi viimeisen kierroksen näyttävällä ohituksella Kari Vehniäisestä.

- Kainalon ali sujahdin siinä uuden osan shikaanissa. Tämä oli hyvä kisa kaiken kaikkiaan, summasi Penna.

Sarjassa kolmanneksi tipahtanut Kari Vehniäinen valitteli eturenkaan ennenaikaista loppumista.
-Vauhti hiipui lopussa kun etunen alkoi luistella. En kuitenkaan osannut odottaa Samin yrittävän ohi siinä paikassa. Jäin siinä aivan liikaa, kun piti väistää.
-Kyllä Vesan vauhti on minulle ja muillekin liikaa. On työtä edessä. Pitää käyttää kisatauko treenaamiseen, arveli Vehniäinen viitaten kuukauden taukoon SM-sarjassa.

Sivuvaunukaksikko Petri Makkula/Timo Karttiala oli viikonlopun ylivoimaisin voittaja. Nopeaa LCR-BMW-pyörää kyytiva duo kepitti kakkoseksi kaasutelleen eestiläispari Eero Pärm/Peeter Kûûtin 49 sekunnin turvin. Sarjajohtaja Tapio Mustonen/Kim Friman jätettiin kilpailussa pronssille.

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja jatkuu elokuun lopulla Virtasalmen Motoparkin radalla. Sarjan päätöskilpailu kaasutellaan näillä näkymin syyskuussa Eestin kamaralla Pärnuring-radalla.

Ratamoottoripyöräily SM-sarja 4/6 osakilpailuviikonloppu Botniaring Jurva tulokset:

Superstock 600:
1. Vesa Kallio ValkMK Yamaha 16:40.498, 2. Valter Patronen TMK Triumph +5.745, 3. Juha Kallio IMK Suzuki +14.487, 4. Joel Vinnikainen FMS Yamaha +15.373, 5. Ville Kyynäräinen WCRC Yamaha +25.116.