perjantai 16. elokuuta 2013

Classic Motocrossin päätöskilpailu lauantaina

Tulevana lauantaina ajetaan Imatralla kauden viimeinen Classic Motocross Cup -osakilpailu. Viivalle on tulossa 94 kilpailijaa seitsemässä eri luokassa.

Lähtöviivalla on menneiden vuosien perinteisen jylhästi murisevia yksisylinterisiä nelitahtisia ja ärhäkkäästi säksättäviä kaksitahtisia. Nähtävää ja kuultavaa riittää.

Classic Cup -mestaruudet ovat vielä auki kaikissa luokissa. Tasaväkistä ja kovaa taistoa on luvassa muun muassa D2-luokassa. Luokan kahden kärkikuskin, Sami Backmanin ja Sami Lahden välillä on eroa vain yksi piste.

Luokan kolmantena olevan Lasse Rantasen nilkka murtui kesällä Veteraaniluokan motocross-kilpailussa Karkkilassa, joten hän ei osallistu Imatran osakilpailuun. Kärjen takana on silti varmasti tiukka kilpailu, kolmannella ja neljännellä sijalla olevat Mika Vartiainen ja Petri Saari ovat vain pisteen päässä toisistaan.

Samoin C-luokan tilanne on kutkuttava. Luokan johdossa olevalla  Anssi Myllymaalla on vain 7 pisteen etumatka toisena olevaan Jukka Penttilään. Kun Imatran kahdessa erässä voittajalle on jaossa enimmillään 50 pistettä, mitä tahansa voi tapahtua.

Vuosimallia 1968 ja vanhempien kilpapyörien A-luokassa johdossa oleva Heikki Nurminen ei tule Imatralle. Mies on samanaikaisesti Saksassa ajettavassa Classic Motocrossin EM-sarjan osakilpailussa.

A-luokan kahdessa edellisessä osakilpailussa kahteen erävoittoon yltänyt Toni Paakkinen on osallistuu kilpailuun. Hänellä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, sillä Paakkisen tavoin kaksi erävoittoa ottanut Jari Nurminen osallistuu isänsä Heikin tavoin lajin EM-sarjan osakilpailuun Saksassa.

A-luokan pisteissä toisena olevan Kaarlo Salosen takana on pitkä rivi vain muutaman pisteen päässä toisistaan olevia kuljettajia. Tasainen pistejako takaa näyttävät keskinäiset mittelöt koska jokainen piste lasketaan luokan mestaruutta jaettaessa.

Sivuvanullisten luokassa kautta hallinneet Erkki Salo ja Jukka Hasari ovat myös luokan pohjoismaisen Nordic Cup-mestaruussarjan johdossa. Heidän niskaansa Imatralla hengittävät iskuetäisyydellä kuitenkin takavuosina MM-tasollakin sivuvaunumotocrossia ajaneet Sauli Virtanen ja Henri Müller sekä veljekset Topi ja Teemu Tala.

Kansainvälistä väriä sivuvaunuluokkaan tuo puolestaan kovavauhtinen ruotsalais-latvialainen pari Tomas Axelsson ja Artis Neilands.

Tulevana lauantaina 17 elokuuta ajettavat Imatran Classic Motorcoss Cup kilpailut käynnistyvät aamun harjoituksilla ja ensimmäinen kilpailulähtö on kello 12. Imatran Kurkvuoren Motocross-radalle on opastus 6-tieltä.

Lisätietoja ja aikaisempien kilpailujen tulokset www.classicmx.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti