tiistai 27. elokuuta 2013

Tohmajärvellä ajetaan Suomen pisin päivän endurokisa

Kansallinen endurokilpailu Tohmajärvi Enduro ajetaan tulevana lauantaina 31.8. Kilpaluokat ajavat päivän aikana 228 kilometriä, mikä tekee kilpailusta pisimmän yksipäiväisen endurokilpailun Suomessa. Kilpailun ilmoittautumislista täyttyi jo viikkoa ennen ilmoittautumisajan päättymistä, viivalla on 201 kuljettajaa.

Tämän vuoden kilpailussa uutta on yksi maastokoe viime vuotista enemmän. Uudella MK1:lla pääsee lennättämään pyörää luonnon muovaamien hyppyreiden avulla.

Tämän vuoden kipailussa ovat mukana edellisvuoden yleiskilpailun voittaja Mikko Tontti ja kolmanneksi tullut Henri Himmanen. Heitä ovat haastamassa muun muassa Roni Nikander ja Markus Michelsson. Nikander johtaa SM2-luokkaa johtava ja kamppailee Saksan Cross Country -sarjan mestaruudesta. Michelsson voitti viime vuonna Tohmajärvienduron pikkuluokan, eikä taatusti päästä kilpakumppaneitaan helpolla.

Naiskuljettajia on mukana neljä, yksi heistä on Espoon Moottorikerhon Taru Koskinen. Hän ajaa naisten maajoukkueessa International Six Days Enduro -kilpailun Italiassa lokakuun alussa.

- Minut toi Tohmajärven kilpailuun sen maine. Pitkät ja haastavat maastosiirtymät houkuttivat. Tulossa on vaativa kisa, jossa on hyvä testata omaa kuntoa tulevaa kuuden päivän kilpailua varten, Koskinen kertoo.

Ensimmäiset kilpailijat lähtevät reitille kilpailukeskuksesta kello 8.01. Kolme kilpailijaa lähtee samalla minuutilla, joten viimeinenkin kilpailija on reitillä kello 9.13.

Kilpaluokat ajavat neljä maastokoetta kolmeen kertaan, kierroksella on välissä maastossa ajettavat siirtymät. Yhden kierroksen pituus on 76 kilometriä. Kuntoluokka ajaa kaksi kierrosta. Kilpailun kärkeä odotellaan maaliin noin kello 15.

Maastokokeiden osoitteet ja aikataulut löytyvät osoitteesta www.tohmajarvienduro.fi

Maastokokeiden osoitteet ja alustava aikataulu
MK1, MK5 ja MK9: Luosojoentie 278. Ensimmäinen kilpailija noin kello 8:20/10:45/13:20
MK2, MK6 ja MK10: Luosojoentie 156. Ensimmäinen kilpailija noin kello 8:30/11:05/13:40
MK3, MK7 ja MK11: Sininentie 492. Ensimmäinen kilpailija noin kello 8:50/11:25/14:00
MK4, MK8 ja MK12: Murtointie 18. Ensimmäinen kilpailija noin kello 9:30/12:05/14:40

Maastokokeille on opastus 9-tieltä ja Kiteentieltä. Maastokokeilla on yleisöparkkipaikat autoille. Moottoripyörällä pääsee lähemmäs maastokokeita.

Kilpailukeskus: Kemien koulu, Kirkkotie 10, 82600 Tohmajärvi.

Maastokokeiden ja kilpailun valmistelun tunnelmaan pääsee kilpailun kotisivujen videoiden avulla http://tohmajarvienduro.fi/?page_id=17
Lisää videoita kilpailun Facebook-sivuilla https://www.facebook.com/TohmajarvenPitajanmestaruusajot

Kilpailun lähtöluettelo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti