perjantai 27. joulukuuta 2013

Husqvarnalle motocrosstiimi Suomeen

Husqvarna on saanut nelihenkisen motocrosstiimin Suomeen. Timo Virtasen ja Mika Sirosen vetämän uuden RacePros MX Husqvarna-tiimissä kilpailevat MM-tasoltakin tutut Santtu Tiainen ja Ludde Söderberg. Nuorempaan kaartiin kuuluvat Teemu Lahtinen ja Joonas Näppi.

Tiimin kuljettajista Tiainen kilpailee FC 450-pyörällä MX1-luokan SM-sarjassa. Söderberg ajaa FC 350:llä MX1-luokan lisäksi Supercrossin SM-sarjaa.
Teemu Lahtinen käskyttää TC 125-pyörää MXJ Suomen Cupissa sekä MX125 MX-Liigassa. Näppi puolestaan kisaa TC 85:lla C/A-luokan Suomen Cupissa.

- Olen erittäin tyytyväinen kuljettajakvartettiimme. Meillä on koossa lahjakkaita kuljettajia, joille tiimi tarjoaa ammattimaisesti täyden tuen ja tilaisuuden saavuttaa paras mahdollinen taso sekä tulos. Tiimimme urheilullisena tavoitteena on MX1-luokan Suomen mestaruus, MXJ-luokassa top 3-sijoitus, C/A mestaruus, sekä vakauttaa Tiaisen paikka MM-sarjan MXGP-luokassa, kertoo tiimipäällikkö Virtanen.

RacePros on kahden maailmalla tunnetun mekaanikon perustama offroad-moottoripyöriin erikoistunut liike. Virtanen ja Sironen ovat toimineet vuosia kansainvälisillä kilpaurheiluareenoilla ja saavutuksina on useita mestaruuksia eri offroad-lajeissa ympäri maailmaa. Niistä viimeisimpänä kaksi maailmanmestaruutta FIM Ralli-sarjasta vuonna 2013.

- Toimintatapamme kilpatiimin vetäjänä tuo tiimiin visuaalisen ilmeen, teknisen osaamisen ja vie tiimiprofiilin ammattilaistasolle. Visuaalinen ilme ja johtamistapamme juontaa juurensa vietettyihin vuosiin maailmalla eri pyöränvalmistajien palveluksessa offroad-lajien parissa. Yhteistyö motocrosstiimin kanssa mahdollistaa Husqvarnan merkkinä profiloitua korkealle myös täällä Suomessa, toteaa Virtanen.

- Työnjako tiimissä ja yrityksessämme on selkeä. Minä keskityn moottoripuolelle ja Sirosen erityisosaamista ovat kilpatekniikka ja jousitus, jatkaa Virtanen.

Takana maahantuojan tuki

Endurossa 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta saavuttanut Husqvarna Nordicin tuotepäällikkö Juha Salminen näkee RacePros MX Husqvarna-tiimin tulevaisuuden varsin valoisana.

- Virtasen ja Sirosen tekninen osaaminen on tunnetusti ja tunnustetusti huippuluokkaa. Kaksikolla on kova kansainvälinen kokemus ja tietotaitoa taatusti riittää.

- Meillä on nyt koossa hyvä ja yhtenäinen kokonaisuus, jonka toimintaa pyöritetään jälleenmyyjämme kautta. Tiimillä on täysi tukemme takanaan ja vaikka en itse olekaan sen päivittäisessä toiminnassa mukana, niin pyrin tietenkin olemaan mahdollisuuksien mukaan aina tarvittaessa apuna, lupaa Salminen.

Tiainen ja Söderberg ajavat vain mestaruuksista

RacePros MX Husqvarna-tiimillä on koossa laadukas kuljettajakaarti ja rima sen myötä korkealla.
- Tiaisen ja Söderbergin osalta odotukset ovat mestaruuksissa. Siitä ei ole mitään epäselvyyttä, linjaa Salminen.

Tiainen, 22, ajaa myös MXGP-luokan MM-sarjaa.
- Se saattaa hieman rajoittaa kuuden osakilpailun SM-sarjaa. Siitä tietenkin silti lähdetään, että Santtu pystyy ajamaan mahdollisimman täysipainoisen SM-sarjan, sanoo Salminen.
Tiainen pyrkii ajamaan MM-sarjan kaikki Euroopan osakilpailut.

- Siinä tapauksessa kaksi MM- ja SM-osakilpailua osuisivat päällekkäin, mutta katsotaan nyt. Se on selviö, että lähden voittamaan kaikkia Suomessa ajamiani kilpailuja. Niiden joukkoon saattaa sisältyä myös Supercrossia tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan, Tiainen kertoo.

Peruskuntoaan lähiviikot myös rakennustöissä paaluttava Tiainen odottaa innolla tulevaa.
- Näyttää hyvältä ja olen todella tyytyväinen tämän ammattimaisesti hoidetun tiimin kokoonpanoon. Pitää kuitenkin muistaa se, että oma homma on sittenkin se, joka vaikuttaa eniten lopputulokseen.

Söderberg, 23, on ehtinyt saada jo maistiaiset ensi kauden pyörästään.
- Pyörä on tosi hyvä. Se istui heti mainiosti alleni. Tiimin kokonaisuus vaikuttaa kaikin puolin positiiviselta ja toimivalta, kun vielä taustalta löytyy Salmisen, Virtasen ja Sirosen tuoma huipputason osaaminen.

Suomen mestaruudet tavoitteekseen asettaneen Söderbergin katseet siintävät myös ulkomailla viime kauden malliin.
- Pyrin rakentamaan sellaista kovaa kansainvälistä ohjelmaa, joka tukee kilpailemista Suomessa. Tähän ohjelmaan sisältyy mahdollisesti myös muutama MM-osakilpailu, Söderberg suunnittelee.

Lahjakkaat Lahtinen ja Näppi uhkuvat intoa

Lahtinen, 16, ja Näppi, 12, lukeutuvat tulevaisuuden niminä Salmisen silmäteriin.
- Lahtinen on iästään huolimatta jo pitkän linjan Husqvarna-mies. Teemu ajaa piikillä ja näen sen hänelle hyväksi pyöräksi tässä vaiheessa uraa. Näppi on Lahtisen tavoin kehityskelpoinen nuori kuljettaja. Joonas on ehtinyt ajaa jo hyviä sijoituksia. Ehdottomasti vetomiehiä molemmat, Salminen luonnehtii Lahtista ja Näppiä.

Lahdella on allaan kaksi ajokertaa uudella pyörällä.
- Se istuu käteen ja pyörä vaikuttaa tosi hyvältä, kuten tämä koko projektikin. Tämä on uusi tiimi, mutta sen taustalla on erittäin kovia nimiä. Ensi kauden pääjuttuni on MXJ, jota lähden tosissaan voittamaan.

Ensimmäisen crossikisansa vuonna 2009 ajanut Näppi odottaa hänkin malttamattomana pääsyä kokeilemaan joulun jälkeen luovutuskuntoon valmisteltua Husqvarnaa.
- Lähden hyvillä ja odottavin mielin ensi kauteen. Tavoitteena on pyrkiä ajamaan luokassani tasaisesti vähintään viiden sakkiin. Kotimaan kisojen lisäksi ohjelmaani sisältyy mahdollisesti myös pari EM-osakilpailua.


RacePros MX Husqvarna-tiimin kuljettajat kaudella 2014

MX1 SM- ja MM-sarja:
Santtu Tiainen
21.7.1991
2013: 24MX Honda-motocrosstiimi MX1 MM-sarja.
2012: ICE1RACING-motocrosstiimi MX1 MM-sarja.
2011: ICE1RACING junior motocrosstiimi MX1 MM-sarja.
2010: 3:s MX1-luokan SM-sarjassa.
Paras GP-sijoitus: 15:s Meksikon GP MX1 2012.
Paras GP-eräsijoitus: 14:s Meksikon GP MX1 2012.

Ludde Söderberg
5.5.1990
2013: MX3-luokan MM-sarjassa yksityiskuljettajana. Sijoitus 10:s - 100 MM-pistettä. Yhteispisteissä paras sijoitus 7:s Belgorod-Dnestrovskiy, Ukraina.
MX1 MM-sarja ICE1RACING, sijoitus 28:s - 20 MM-pistettä (5 osakilpailua). Paras GP-sijoitus 15:s.
MM-joukkuekilpailu (MXoN) Teutschenthal, Saksa 18:s (luokka Open 15:s).
Kerhojoukkueiden SM 1.
2012: MX3 MM-sarja AP24 Racing. Sijoitus 10:s - 147 MM-pistettä. Paras sijoitus 6:s erä 2. Matterley Basin.
MM-joukkuekilpailu (MXoN) Lommel, Hollanti 20:s (loukkaantuminen).
2011: MX2 MM-sarja ICE1RACING. Sijoitus 25:s - 42 MM-pistettä.
SM SX Supercross-sarja 2.
MM-joukkuekilpailu (MxoN) St. Jean D’Angely, Ranska 17:s (luokka MX2 14:s).
Kerhojoukkueiden SM 2.

MXJ-SM
Teemu Lahtinen
1.12.1997
Aloittanut uransa 4-vuotiaana mönkkärillä ja 5-vuotiaana 50cc Husqvarnalla.
Kausi 2013 alkoi Vantaan MX125-liigan 3. sijalla ja Turun Supercrossin aika-ajojen nopeimmalla ajalla. Loukkaantumiset katkaisivat vuoden kauden sen puolivälissä.
2012: MX C/A Suomen cup 3:s ja MM-joukkuekilpailu 5:s.

C/A- SM
Joonas Näppi
15.8.2001
Aloitti harrastuksen 3-vuotiaana. Ensimmäinen kisa MX-nappulaliiga Espoo 2009.
2013: MX 85C/B-liigan 11:s. Hollannin Heerdenissä ajetussa EM-osakilpailussa 0,02 sekunti erotti pääsystä suoraan finaaliin. B-finaalin paras.
2012: MX 85C/C-liigan voitto.
2011: MX 65-liigan voitto.
2010: MX 65-liigan 6:s
Mukana Suomen moottoriliiton motocross-valmennusryhmässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti