torstai 12. joulukuuta 2013

MP-messuilla kilpailuja ja ajonäytöksiä

Helsingin MP-messuilla kilpaillaan useassa lajissa. SM-supercrossin lisäksi ajetaan classic- ja minimotocrossia sekä enduroa. Kisoja ja näytöksiä pääsee seuraamaan MP-messujen pääsylipulla.

Kisoja järjestetään jokaisena messupäivänä, perjantaista sunnuntaihin 31.1. – 2.2.2014. Perjantaina ja lauantaina selviävät SM-Supercrossin ensimmäisten kahden osakilpailun voittajat.  

Perjantaina ajetaan SM-Supercrossia ja Classic Motocrossia, lauantaina SM-Supercrossin lisäksi minimotocrossia ja Race of Champions -kilpailu, sunnuntaina on endurokisat ja trial-näytöksiä.

Vuoden ensimmäiset kaksi SM-Supercrossin osakilpailua ajetaan MP-messuilla perjantaina 31.1. klo 15.30-19.00 ja lauantaina 1.2. klo 13.30-17.00. Ennen kilpailuja ajetaan harjoituksia ja aika-ajoja, joita pääsee myös seuraamaan. Perjantain finaali on klo 18.40  ja lauantain klo 16.40. 

Supercross SM -kisoihin odotetaan suomalaisia kärkinimiä ja useita ulkomaalaisia kuskeja. Molempina päivinä ajetaan kahdeksan erää.
  
Perjantaina radalla nähdään Classic Motocross -kisa-ajoa aina SM-supercrossin erien välissä. Vanhemmilla crossipyörillä ajettava Classic Motorcross on suosittu laji Suomessa.

Nyt ensimmäistä kertaa MP-messuilla voi seurata lauantaina Minimotocross-kisoja sarjassa mx65. Nuoret 7-11-vuotiaat, vuoden 2013 parhaat kuskit, kisaavat pienikokoisilla kaksitahtisilla moottoripyörillä tai mopoilla, jotka on suunniteltu kilpailukäyttöön.

Myös maailmanmestarit kisaavat

Lauantaina 1.2. sähköpyöräradalla kohtaavat eri moottoriurheilulajien parhaat ajajat. He kisaavat Race of Champions -kisassa sähköpyörillä. Parhaat ajat aika-ajoissa saaneet kisaavat finaalissa lauantaina 1.2. klo 16.30. 

Kisaan on pyydetty useita nimekkäitä ja maailman kilparadoilla hyvin pärjänneitä kuskeja, joista on tällä hetkellä varmistuneet enduron maailmanmestarit Juha Salminen ja Petteri Silvan,  Moto3 MM-sarjassa ajava Niklas Ajo ja ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestari Pekka Päivärinta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Messukeskuksen rata muuttaa muotoaan ja sinne valmistuu rata endurokisalle  ja trial-näytöksille.


MP-messujen pääsylipulla pääsee katsomaan SM-Supercross-kisoja seisomapaikoille ja paikka istumakatsomossa maksaa 10 €. Istumakatsomopaikan ostaneet saavat paikanpäältä OFFROADPro-lehden. MP-messujen pääsylipun ostaneet saavat messuille tullessaan MP-Maailma-lehden kaupan päälle.

MP 14 Moottoripyöränäyttely järjestetään 31.1. - 2.2.2014 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman yhteydessä on rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show.
 
Lippujen hinnat:
19 €/aikuiset, 12 €/lapset (7–15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat
Mopokorttilippu 15 € (myynnissä vain tapahtuman aikana Messukeskuksessa, sisältää Hesburgerin kerrosaterian).

Ryhmälippu (väh.10 hlöä) 16 €/hlö, Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 49 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.
Kokoaikaliput (kolme messupäivää): aikuiset 33 €/hlö, lapset (7–15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 23 €/hlö

MP-messut on avoinna pe 31.1. klo 10-20, la 1.2. klo 9-18 ja su 2.2. klo 10-17. Messukeskus järjestää MP-messut Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.
www.mpmessut.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti