torstai 1. elokuuta 2002

Ajoneuvolainsäädännön toisen kierroksen lausunnot

Ajoneuvolainsäädännön kokonaisuudistuksen toinen kierros päättyi heinäkuun lopussa. Menossa oleva kokonaisuudistus on moottoripyöräilijöiden kannalta merkittävin lakiuudistushanke yli 10 vuoteen ja se tulee asettamaan harrastukselle puitteet useiksi vuosiksi eteenpäin. Ajoneuvolainsäädännön kokonaisuudistuksen lausuntokierrokset loppuvat elokuussa ja pykälät tulevat liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelmien mukaan Eduskunnan esittelyyn syksyllä niin, että uudet lait ja asetukset tulisivat voimaan vuoden 2003 alusta.

Motoristien edunvalvontaorganisaatioista ainakin sekä Suomen Motoristit r.y. (SMOTO) että Modified Motorcycle Association of Finland r.y. (MMAF) antoivat lausuntonsa uudistusehdotuksen astuskokoelmasta. Kumpikin järjestö painotti lausunnoissaan erityisesti EU:n vapaan kaupan periaatteiden perään. Myös muutamat rakenteelliset rajoitukset ja asetuskokoelman epäloogisuudet saivat oman osansa kommenteista. Huomattava on myös, että asetuskokoelmassa ei todellakaan valmistella moottoripyörien vuosikatsastupakkoa aivan kuten oli ennakkotietojen mukaan odotettavissa.

BajaHill on käsitellyt asiaa viimeksi 'Ajoneuvolainsäädännön kokonaisuudistuksen toinen kierros (28.6.2002)' ja 'Ministeriö: Vuosikatsastusta ei ole valmisteilla (5.5.2002)'. Lisätietoa: MMAF http://www.mmaf.fi/ ja SMOTO http://www.smoto.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti