perjantai 23. elokuuta 2002

EM-sarja huipentuu Motoparkissa viikonloppuna - 170 classic-moottoripyörää mukana


Yhteensä 170 classic-moottoripyörää on mukana tulevana viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa ajettavassa EM-osakilpailussa. 23.-25.8. ajettavan kilpailun kuljettajat tulevat seitsemästä Euroopan maasta. Imatran moottorikerhon järjestämä kilpailu päättää neljän osakilpailun sarjan, joten Motoparkissa ratkeavat eri luokkien Euroopan mestaruudet.

Classic-luokkien Euroopan mestaruudesta on ajettu vuodesta 1998 lähtien. Ensimmäisen kerran osakilpailu järjestettiin Suomessa viime vuonna. Tuolloin Motoparkissa oli 110 classic-kilpailijaa.

EM-pisteitä on kahdeksassa eri luokassa jaossa sekä lauantaina että sunnuntaina, sillä kussakin osakilpailussa ajetaan kaksi kilpailulähtöä. Kilpailut alkavat lauantaina klo 15 ja sunnuntaina klo 14. Perjantai on varattu vapaille harjoituksille ja aika-ajot ajetaan lauantaina aamupäivällä.

- Classic-kilpailut ovat maailmalla todella suosittuja. Monessa kilpailussa katsojia on kymmeniä tuhansia, lajin suomalainen puuhamies Pentti Elo kertoo. Classicin EM-sarjassa on mukana monia takavuosien tunnettuja RR-ajajia. Heistä Motoparkissa ovat mukana muun muassa Bo Granath, Hasse Gustafsson, Peter Balaz, Pentti Salonen, Jouko Ryhänen, Pentti Elo ja Leif Smedh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti