maanantai 7. lokakuuta 2002

Pacific GP: Mika Kallio uransa toiseksi parhaaseen sijoitukseen


Ratamoottoripyöräilyn MM-kauden 13. osakilpailu ajettiin Japanissa Twin Ring Motegin radalla. Mika Kallion pyörä saatiin kilpailupäiväksi kuntoon ja Mika paranteli aika-ajoaikaansa aamun lämmittelyajoissa. Itse kisassa Mika ajoi varmistelemalla kuudenneksi eli uransa toiseksi parhaaseen sijoitukseen. Paras tulos on edelleen toukokuussa Jerez'issä ajettu 5. sija.

Ajettavuusongelmat työllistivät tallin koko illaksi ensimmäisen aika-ajon jälkeen. Viat kuitenkin paikallistettiin ja seuraavissa lämmittelyissä Kallio paransi edellistä aika-ajoaikaansa yli puolella sekunnilla. Lähtöruuduksi tuli 17.
- Warm-upiin pyörä saatiin jo tosi hyväksi ja eiliset jousitusongelmat saatiin pois. Minulle vaihdettiin varsinaiseen kisapyörääni koko etupään jousitus kakkospyörästä ja sen lisäksi muutettiin hieman pyörän kulkukulmaa. Vauhti oli heti parempi kuin eilisessä aika-ajossa, Mika totesi.

Kilpailuun lähdettiin toiveikkaana. Lähtöpaikka oli kuitenkin melko kaukana kärjen takana, joten hyvä tulos edellytti onnistumista lähdössä ja ensimmäisessä kaarteessa.
- Sain heti alusta hyvän startin ja pääsin jo lähtösuoralla nousemaan muutaman sijan. Yleensä ensimmäisessä kaarteessa pyritään mahdollisimman sisälle, mutta kun se ei nyt ollut mahdollista, jätin jarrutuksen vielä hieman normaalia myöhäisemmäksi ja annoin pyörän liukua aika ulos. Sitä kautta onnistuin vielä nappaamaan muutaman sijan kaarteen aikana.

Kallio nousi ensimmäisen kierroksen aikana yhdeksänneksi ja eroa kärkeen oli muutama kymmenen metriä. Pari kierrosta Mika ajoi kärjen vauhdissa, mutta kun rako ei lähtenyt kapenemaan, hän päätti ajaa isompia riskejä ottamatta maaliin varmistaakseen jo tulossa olevat MM-pisteet.
- Näytti siltä, että kärki alkaa kiristämään vauhtia ja kun itsellä ei oikeastaan ollut enää yhtään varaa kiristää, niin ajattelin antaa niiden mennä kun olin jo niin hyvällä sijoituksella ja ainahan on mahdollista, että edessä tapahtuu jotain ja sijoitus paranee sitäkin myötä.

Mika ajoi loppukisan omaa vauhtiaan tasaisia kierrosaikoja. Kun Mikan edestä Lucio Cecchinellolta ja MM-pistejohdossa olevalta Arnaud Vincent'iltä vielä pyörä hyytyi alta, nousi Mika Kallio lopulta kuudenneksi.
- Alussa Angelis tuli hetken ihan kannoilla, mutta sitten sekin kaatui ja taaksepäinkin oli sen jälkeen seuraavaan jo muutama sekunti eroa. Loppukisan tarkkailin pelkästään, että ero pysyy samana.
- Olihan se ihan hyvä sijoitus, mutta muuten aika tylsä kisa kun joutui yksistään ajelemaan koko ajan. Hyvä, että päästiin nousemaan noinkin korkealle.

Seuraava kilpailu ajetaan jo viikon päästä Malesiassa Sepangin radalla.
- Onhan tästä ihan hyvät fiilikset lähteä seuraaviin kisoihin kun MM-pisteissä ollaan jo kymmenen nipussa. Toivottavasti seuraavissa kisoissa ollaan yhtä kilpailukykyisiä.

Mika Kallio Assenin radalla. Kuva 2002 (c) Christine Zimmermann
Mika Kallio Assenin radalla. Kuva 2002 (c) Christine Zimmermann

Tulokset, GP3 Twin Ring Moteg, Japani, 125cc
1PEDROSA DanielSPAHonda+41.43,377
2POGGIALI ManuelGERGilera+8,071
3JENKNER SteveGERAprilia+8,701
4NIETO PabloSPAAprilia+15,425
5BARBERA HectorSPAAprilia+24,565
6KALLIO MikaFINHonda+29,584

MM-pistetilanne 125cc
1VINCENT ArnaudFRAAprilia215 pistettä
2POGGIALI ManuelGERGilera207 pistettä
3PEDROSA DanielSPAHonda191 pistettä
...
10KALLIO MikaFINHonda69 pistettä

2002 Rookie of the Year Classicification:
1.Mika KallioFIN69 pistettä
2.Andrea DoziosoITA35 pistettä
3.Hector BarberaSPA30 pistettä
4.Stefano BiancoITA21 pistettä
5.Klaus NöhlesGER13 pistettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti