torstai 17. lokakuuta 2002

Hindrén voitti trialin Suomen mestaruuden

(Teksti ja kuva Markus Ström)Joachim Hindrén on tämän vuoden trialin Suomen mestari. Mestaruus ratkesi Hindrénin eduksi kauden viimeisessä osakilpailussa, joka ajettiin sunnuntaina lumisessa ja kylmässä säässä Kirkkonummella. Nyt saavutettu mestaruus on Hindrénin kahdeksas henkilökohtainen SM-kulta.

Kuivalle kelille suunnitellut jaksot vaikeutuivat moninkertaisesti, kun vuorokautta ennen kilpailua taivaalta satoi maahan kunnon lumikerros. Kauden viidennessä osakilpailussa jaettiin reilusti enemmän virhepisteitä kuin kauden muissa kilpailuissa. Joachim Hindrén on tehnyt tällä kaudella vakuuttavaa työtä, eikä hän jättänyt epäselväksi myöskään sunnuntaina kuka hallitsee trial-rintamaa tällä hetkellä Suomessa. Hindrén voitti kauden viimeisen osakilpailun 43 virhepisteellä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella toiseksi yltänyt Saku Suvanto tuli 117 virhepisteellä maaliin ja varmisti samalla SM-pronssin. Kolmanneksi Kirkkonummella sijoittunut Tommi Suhonen vei nimiinsä SM-hopean.

- Kylmän sään takia tämä kilpailu oli kaikkein vaikein tämän vuoden taisteluista. Siihen nähden että lunta ja jäätä oli maassa yllin kyllin, niin ihmeen hyvin täällä pystyi kuitenkin ajamaan. Saamani 43 virhepistettä on todella hyvän ajon tulos, vaikka SM-kilpailuissa ei yleensä ole kymmentä pistettä enempää tullut. Eroa tuli aika paljon kuitenkin kakkoseenkin. Jaksot oli selvästikin suunniteltu kuivalle kelille, joten lumi ja pakkanen ei tehnyt ajosta helppoa. Trial-rengas menee kovaksi eikä se sen jälkeen pidä juuri mitään. Jaksot olivat siis huomattavasti normaalisti vaikeampia, Hindrén kertoi.

Hindrénillä on taskussaan nyt kahdeksan trialin Suomen mestaruutta. Ensimmäinsen mestaruuden voittaminen tuntui parhaimmalta, mutta silti Hindrén janoaa lisää voittoja.
-Eipä tässä nyt mitenkään kummalta tunnu, vaikka kahdeksas mestaruus tuli. Ensimmäinen mestaruus tuntui tietysti kaikkein parhaimmalta. Tänäkin vuonna jouduttiin ajamaan kilpaa viimeiseen osakilpailuun asti, eikä missään vaiheessa ollut varaa teknisiin murheisiin eikä keskeytyksiin.


Joachim Hindrén on tämän vuoden trialin Suomen mestari. Nyt saavutettu mestaruus on Hindrénin kahdeksas henkilökohtainen SM-kulta. Kuva 2002 (c) Markus Ström
Joachim Hindrén on tämän vuoden trialin Suomen mestari.


TULOKSET SM-trial, 5/5, Kirkkonummi, 6.10.2002
1.Joachim Hindrén43
2.Saku Suvanto117
3.Tommi Suhonen123
4.Jussi Jokinen124
5.Tomi Luhtasuo130
6.Ossi Nurminen172


SM-pisteet, 5/5
1.Joachim Hindrén100
2.Tommi Suhonen79
3.Saku Suvanto70

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti