lauantai 13. maaliskuuta 2004

Robbin Harma Ajo Motorsportin toiseksi kuljettajaksi

Ajo Motorsportin MotoGP 125cc -talli testaa parhaillaan Espanjassa Cartagenan radalla. Ensimmäiset talvitestit aloitettiin maanantaina 16.2. ja niitä jatketaan aina torstaihin 19.2. asti. Tsekkikuljettaja Lukas Pesek on testannut koko viikon ja tänään testit aloittaa tallin toinen kuljettaja tanskalainen Robbin Harms, jonka kanssa Ajo Motorsport teki ajajasopimuksen tiistaina 17.2.

Ajo Motorsportin kuljettajista tsekkiläisen Lukas Pesekin lopullinen sopimus allekirjoitettiin jo tammikuussa, mutta toisen kuljettajan osalta ratkaisua jouduttiin odottamaan pitempään.

Alunperin Ajo Motorsportin oli tarkoitus ajattaa toisella paikalla australialaista Josh Watersia, jonka kanssa tehtiin esisopimus marraskuussa 2003. Tavoitteena oli käynnistää monivuotinen kasvattajaprojekti Watersin kanssa, mutta lopullinen sopimus kariutui kun hänen taustajoukkonsa eivät onnistuneetkaan hankkimaan Joshin taakse alkuperäisen suunnitelman mukaista rahoitusta Australiasta.

Watersin sijasta toiseksi kuljettajaksi nimettiin eilen 22-vuotias Robbin Harms, joka on ajanut Ajo Motorsportin väreissä jo kaudella 2002 EM-sarjassa. Tällöin hän sijoittui EM-sarjan yhteispisteissä neljänneksi voittaen kauden päätöskisan. Viime kaudella Robbin ajoi MM-sarjassa luokassa 125cc Seedorf Racingin väreissä päätyen kauden viimeisissä kilpailuissa jo MM-pisteille. Tänään Robbin aloittaa testit Ajo Motorsportin kalustolla.

- Robbin Harms on ollut alusta lähtien mukana yhtenä kuskivaihtoehtona. Mukana oli loppuun asti tietysti muitakin nimiä, mutta päädyimme lopulta Robbin.iin koska hän on minulle entuudestaan tuttu kuljettaja jo vuosien takaa ja yhteisen EM-vuotemme aikana näimme kuinka hänen vauhtinsa kehittyy kunhan muut asiat vain ovat kunnossa. Uskon, että hyvänä päivänään Robbin on heti valmis hätyyttelemään kärkipään kuljettajia, Aki Ajo kertoo.

Kaksi ensimmäistä testipäivää on nyt takana
Lukas Pesek on hyvää vauhtia pääsemässä sinuiksi 125-kuutioisen kilpailukaluston kanssa ajettuaan koko viime kauden luokassa 250cc ensin EM-sarjassa ja loppukauden MM-sarjassa. Lukas.in edellisestä kerrasta pienemmän luokan kilpailukalustolla oli vierähtänyt jo 1,5 vuotta.

- Lukas on osoittautunut juuri odotusten mukaiseksi rauhallisesti ja harkiten pienin askelin eteneväksi kuljettajaksi kuten ammattilaisen kuuluukin. Hän on käyttänyt nämä kaksi päivää todella tehokkaasti ja vaikka pyörässä on koko ajan testattu erilaisia uusia osia, pääsi hän eilen jo 1,5 sekunnin päähän Cartagenan rataennätyksestä...

Ensimmäiset testipäivät on testattu pääasiassa erilaisia runkoon ja jousitukseen liittyviä muutoksia. Runkopuolella testataan siihen talven aikana tehtyjä muutoksia sekä aivan uusia rungon osia.
Jousituspuolella aloitettiin eilen testit aivan uudenlaisilla WP:n jousituselementeillä, joita on tällä hetkellä käytössä ainoastaan Derbi/Gilera.lla ja Ajo Motorsportilla. Derbi/Gilera ja Ajo Motorsport kuuluvat tällä kaudella 125cc-luokassa ainoina talleina WP:n uusien jousituselementtien kehitysohjelmaan ja saavat näin ensimmäisenä käyttöönsä uusimman tekniikan.

Myös moottorin uusinta kehitysversiota on päästy vertailemaan paikalla oleviin HRC:n tuella ajaviin talleihin ja tulokset näyttävät lupaavilta. 

- WP:n uudet jousituselementit olivat heti todella positiivinen yllätys. Olimme jo saaneet säädettyä pyörän Lukas.in mieleiseksi jo vanhemmilla elementeillä, mutta kun alle laitettiin uudet osat oli Lukas yhtä hymyä ja yhtä yllättynyt kuin me muutkin niiden vaikutuksesta ajettavuuteen. Seuraavaksi jatketaan näillä ja yritetään vielä tämän viikon aikana löytää niiden kanssa parhaiten yhteen toimivat rungon osat, jotta voidaan sen jälkeen alkaa keskittyä enemmän moottoripuoleenkin, Ajo jatkaa.

- Kahden päivän jälkeen on vielä turha tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta tämän hetkisessä valossa kehityssuunta näyttäisi kuitenkin oikealta. Espanjan testien jälkeen tiimi palaa takaisin suomeen, ja seuraavat testit ajetaan maaliskuun puolen välin jälkeen IRTAn virallisen testiohjelman mukaan.

Lisätietoja: http://www.ajo.fi/

Ajo Motorsportin kuljettajista tsekkiläisen Lukas Pesekin lopullinen sopimus allekirjoitettiin jo tammikuussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti