maanantai 20. helmikuuta 2006

She-Devil motoristien asiallaEMPY (Elävien Moottoripyöräilijöiden Yhdistys) pisti MP-messuilla kovat piippuun. Itse piru oli palkattu ständille jakamaan messuvieraille valistusta. Paholainen kehotti kuskeja ajamaan älli päässä ja pitämään itsensä hengissä tulevana ajokautena. Piru haluaisi kuulemma vaihtaa motoristien sielujen keräämisen kerrankin kesälomaan.

Vakavan, vaikka humoristisesti esitetyn aiheen takana on yhdistys, jossa halutaan motoristien säilyvän terveinä ja hengissä. Vanha kikka kiinnittää motoristien huomiota on palkata ständille vetävä nainen vetävissä kuteissa. Messutytöt ovat yhtä kuvattuja kuin messujen kaksipyöräiset, joten Bajahill halusi hieman kurkistaa messutytön sisälle. Punaisen nahkapuvun ja sarvien alta löytyi PR-ammattilainen Kaisa.

Toimittaja: Terve Kaisa!
Kaisa: Tervepä terve!

T: Kerrohan hieman ammatistasi ja toimenkuvastasi.
K: Olen tällä hetkellä pääasiassa tuottaja, mutta tehnyt PR-töitä vuodesta 1995. Takana on pitkä ura freelancerina. Nyttemmin keskityn enimmäkseen erilaisten show-tuotantojen tekemiseen, konsultointiin, sekä PR-ihmisten kouluttamiseen ja organisointiin. Minulla on oma firma (Prostyler), joka keskittyy show-elementtien valjastamiseen yritysten markkinoinnin käyttöön - esimerkiksi messuilla. Siinä riittää touhuamista aina stylistista toimitusjohtajan tehtäviin.

T: Minkälaisilla messuilla teet töitä?
K: Teen itse ajanpuutteen vuoksi enää harvoin messuja, mutta kouluttamiani PR-ihmisiä työskentelee ympäri vuoden kaikenlaisilla messuilla useiden asiakkaidemme standeillä, esimerkiksi Ski Expossa, Habitaressa, Digi Expossa, Motor Show'ssa joissa olen itsekin aikaisemmin työskennellyt.

T: Miten löysit tiesi tälle alalle?
K: Kaikki on varmaankin lähtöisin tanssista, jota olen harrastanut lapsesta saakka, ja josta tuli jossain vaiheessa myös työ. Oikeastaan "samassa paketissa" tuli mukaan kuvioon myös PR-työ.

T: Mitä kaikkea kuuluu PR-työhön?
K: PR-työ on asiakaspalvelua. Useimmiten PR-työ on informatiivista tuote- tai yritysbrändin esittelyä, mutta työ voi tapauksesta riippuen olla myös tiukkaa myyntityötä, VIP vieraiden ja pressin vastaanottoa tai hostausta - tai vain poosailua moottoripyörien päällä ja hyvältä näyttämistä, niin kuin monilla ständeillä täällä. Viimeisintä en kuitenkaan edes lukisi mukaan PR-työn kenttään, sille pitäisi keksiä joku ihan oma nimitys! Työnkuva riippuu siis paljolti siitä, minkälaista kuvaa ja mitä asioita yritys haluaa tuoda itsestään esille. Nyt MP-messuilla olen itse naispaholaisen roolissa, ja haluan antaa motoristeille ajatuksen aihetta ensi kesän pyöräilyjä ajatellen.

T: Liikenneturvan ständillä markkinoidaan myös ennakoivan ajon kursseja. Oletko kuinka hyvin perillä tällaisen kurssin sisällöstä?
K: Meillä on ständillä poikien kanssa selvä työnjako. Minun tehtävä on ohjata messuyleisö menemään EMPY:n weppisivuille. Olen toki oppinut tämän viikonlopun aikana yhtä sun toista EAK:sta kuunnellessani Liikenneturvan kavereita, joten kyllä aina jotain pystyn kysyjille aiheesta kertomaan, vaikka en varsinaista "tuotekoulutusta" aiheesta ole saanutkaan. Ja huomio - EMPY:n sivuille tulee kooste kevään EAK-kursseista.

T: Ajatko itse prätkällä?
K: En, vielä. Suostuttelu täällä on tosin ollut hurjaa! Olen ollut paljon kyydissä, sekä järkevien, että järjettömien kuskien. Jos kuitenkin päättäisin aloittaa, niin opettelisin varmaankin ensin skootterilla tai MadAss'illa. Toistaiseksi priorisoin tuloni matkustamiseen, joten pyörä saa odottaa.

T: Olet ollut nyt yli kolme päivää messuilla aamusta iltaan. Mikä on jäänyt päällimmäiseksi mieleen?
K. Hurja ihmisryysis. En ole koskaan aiemmin nähnyt tällaista määrää ihmisiä yksillä messuilla. Hienoa on, että täällä on rento meininki yleisön parissa. Mukavaa sakkia nämä motoristit.

T: Olit myös viime vuonna töissä täällä. Onko eroa edellisvuoteen?
K: Ei oikeastaan muuta eroa kuin että yleisö on ollut tänä vuonna paljon selväpäisempää.

T: Pakollinen kysymys: Tuleeko yleisöltä paljon likaisia ehdotuksia?
K: Tänä vuonna ei ole tullut yhden ainoaa. Syytä siihen en oikein tiedä. Ehkä näytän niin pelottavalta! Tässä työssä on aina mukana kevyttä flirttiä, mutta harvoin kuulee mitään inhottavaa. Riippuu varmasti myös paljon siitä, minkälaiset vaatteet PR-tytöllä on päällä. Jos on liian paljastavat vaatteet, voisin kuvitella, että sitä saa kuulla hyvinkin paljon törkeyksiä, ja joutuu käpälöinnin kohteeksi. Jos messutyttö on pukeutunut vain patalappuihin, niin yleisö ei välttämättä osaa odottaa asiantuntemusta. Hyvin paljon on myös kiinni siitä, miten PR ihminen on koulutettu. Kun tuntee tuotteen tai brändin hyvin, tietää mitä tekee ja miksi, pystyy vastaamaan yleisön kysymyksiin, ja saa asiallista kohtelua. Tällöin kynnys käpälöintiin ja ehdotteluihin nousee.

T: Pukusi näyttää uniikilta. Millainen historia takana?
K: Tämä on suunniteltu ja teetetty vartavasten EMPY:n grafiikoissakin näkyvää piruteemaa mukaillen, ja idea/toive SheDevil -puvusta tuli EMPY:ltä. Annoin pukusuunnittelijallemme ohjeet siitä, millainen puvun tulisi olla, ja hän piirsi ja kaavoitti puvun. Mallia on haettu prätkäpuvuista, ja lopullisesta toteutuksesta tuli monien mielestä hyvin onnistunut yhdistelmä naisellista catsuitea sekä ajopukua. EMPY halusi SheDevil -henkisen tytön ja nahkapuku oli uskottavampi ja sopivampi EMPY:n imagoon, kuin esimerkiksi "aikuisten kaupoista" löytyvät PVC-puvut. Meidän firma konsultoi monesti asiakkaita myös visuaalisissa asioissa, kuten pukeutumistyylissä, etenkin jos halutaan seksikkäitä tyttöjä. Olen havainnut, että miehetkin pitävät enemmän tytöistä, jotka eivät paljasta ihan kaikkea. Jotain on hyvä jättää arvailun varaan. Puhdasta psykologiaa!

T: Miltä tuntuu kun pojat kuvaa niin paljon?
K: Ei häiritse. Päinvastoin, lämmittää mieltä kun tietää että joku poika saa hyvän mielen kun on muisto kamerassa. Oma minä jätetään hattuhyllylle kotiin joten kuvaamisen kohteena oleminen ei tunnu niin henkilökohtaiselta. Hassua muuten, että Habitaressa ei kukaan ota kuvia.

T: Miten miesturistien vaimot tai tyttöystävät suhtautuvat nähdessään sinut?
K: Hyvin suhtautuvat. On osa ammatin kuvaa ymmärtää, ketä puhutellaan, ja miten missäkin tilanteessa, joten menen usein suoraan juttelemaan rouville. PR-työ vaatii paitsi myyntitaitoa niin myös ihmistuntemusta ja sosiaalisia taitoja. Tämä homma vaatii tunneälyä.

T: Tänään sunnuntaina täällä on paljon lapsia. Miten he ovat reagoineet sinuun?
K: Koska pidän lapsista ja olen hyvin kiltti SheDevil, niin lasten on helppo lähestyä minua. Eli alkuihmettelyn jälkeen lapset ovat tulleet rohkeasti hakemaan empy-tarrat mukaan - ja luvanneet liimata ne iskän pyörään!

T: Kiitos Kaisa haastattelusta.
K: Eipä kestä.

EMPY:stä lisää osoitteessa www.empy.fi. She-devil suosittelee lukemaan erityisesti sivua http://www.empy.fi/vinkit.aspx
Pirullinen viesti upposi messukansaan kuin häkä. Pojat kuuntelevat paholaisen houkutuksia todella keskittyneesti. Kuuntele mitä asiaa pirulla on juuri sinulle (AVI video, 494KB, DivX 6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti