torstai 2. helmikuuta 2006

Gilles Charmantin ja Aki Kaurismäen Iron Horsemen vihdoin DVD:llä

(Tiedote)


Gilles Charmantin ja Aki Kaurismäen alkujaan vuonna 1994 tuottama legendaarinen elokuva Iron Horsemen julkaistaan vihdoin DVD:llä. Elokuvan tapahtumat keskittyvät vuoteen 1967 jossa Kaliforniaa terrorisoi "Kanibaalit" niminen moottoripyöräjengi. Kertomus sijoittuu kuvitteellisesti Amerikan mantereelle, mutta se on kuvattu Suomessa kattavan näyttelijäkaartin voimin


Elokuvassa pääosissa esiintyvät muun muassa Kari Väänänen, Jim Jarmusch, Matti Pellonpää, Nicky Tesco Sakari Kuosmanen, Laura Favali, Antti Reini, Timothy C. Arthur, Heinäsirkka. Avustajina elokuvassa toimivat myös moottorikerhot Ylästö MC, Tonocks MC, Niska MC, Walkka MC ja Jerusalem MC. Iron Horsemen on Villealfa Filmproductionsin, U.G.C n sekä N.O.F productionsin yhteistuotantoa.


Ohjaajana toimii Gilles Charmant ja apulaisohjaajana ja tuottajana Aki Kaurismäki. Elokuva on saavuttanut laajan kulttimaineen valtakuntamme moottoripyöräharrastajien keskuudessa, mutta laajempaan jakeluun Iron Horsemen päätyy vasta nyt.Iron Horsemen DVD on varustettu myös kattavin ekstramateriaalein kuten minidokumentit Joutsan Chopper Show 2005, Outstanding Lahti 2005 näyttely sekä pyörien rakentaminen ja Daytona Bike Week 2005 valokuvagalleria. Elokuvassa on uudelleen masteroitu ääni ja kuva.


Iron Horsemen DVD:n on tuottanut Provisual Oy yhteistyössä Kopteri lehden sekä Pan Vision Oy:n kanssa. Tuotantoa on tukenut myös Joensuulainen JepJep.


DVD on saatavilla 3.2.2006 alkaen Helsingin MP messuilla Kopteri -lehden osastolta sekä jatkossa kaikista hyvin varustetuista liikkeistä kautta maan. Iron Horsemen DVD:n verkkosivut löytyvät osoitteesta http://www.provisual.fi/kopteri/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti