keskiviikko 8. helmikuuta 2006

Naisten oma endurosarja starttaa Nurmijärvellä sunnuntaina 12.2.2006

(Tiedote)


Naisten enduroharrastus on parin viime vuoden aikana kehittynyt hurjaa vauhtia. Joka kesäisellä leirillä on parina viime vuonna ollut noin nelisenkymmentä osallistujaa. Lisäksi koulutuspuolella on tarjolla vuoden aikana ainakin pari yhden päivän kurssia nimenomaan naisendurokuljettajille. Leirejä ja koulutuksia järjestävät aktiiviset jo muutaman vuoden kilpailleet naiskuskit.

Kolmen osakilpailun Lady Cup on nyt ensimmäinen naisten oma sarja Suomessa. Nurmijärven ensimmäiseen osakilpailuun 12.2. on ilmoittautunut kahdeksan naista ja keväällä ajettavaan Orimattilan kilpailuun saataneen jo reilusti yli 10 osallistujaa.
Nurmijärvellä on odotettavissa kovaa tunkua kolmen kärkeen. Ennakkotietojen mukaan Nyqvist, Ljunglin ja Koskinen ovat hyvin tasaväkisiä talvispoorissa, joten pisteistä tulee tiukkaa taistelua. Marita Nyqvist ja Charlotte Ljunglin osoittivat Nummisten kilpailussa, että kyyti on kovaa ja miehiäkin jää reilusti taakse.

Kesäkelillä kovaa ajavalla Taru Koskisella ei kyyti ole ollut vastaavaa talvispoorissa. Six Days -enduroonkin osallistuneet Tanja Malinen ja Maire Jäntti kärsivät loukkaantumisista, eivätkä osallistu Nurmijärven kilpailuun. Hyviä haastajia ovat Sirkku Kannisto ja Camilla Björk, joilla on jo takanaan useita endurokilpailuja. Tulevaisuuden lupauksiin voidaan laskea jo nyt kilpailuja mopolla kiertävä lahjakas Marie Reittonen, kuten Padasjoen Hanna Mertsalmikin, joka ei vielä tänä vuonna ikänsä puolesta pääse kilpailuihin mukaan.

Kuljettajaesittelyt
Marita Nyqvist: Ikä 20 v. Asuu Mäntsälässä, ajanut enduroa vuodesta 2004 asti, crossia juniorista asti. Kokonaisuudessaan 9. kilpailukausi menossa. Ajaa KTM:n 125-kuutioisella kaksitahtisella, kerho TuMK. Maritalla on hyviä saavutuksia C-luokan kärkisijoilla viime vuosina ja hän on myös kiertänyt Päijänteen ympäriajon. Tavoite Lady Cupissa: Voitosta ajetaan!
Charlotte Ljunglin: Ikä 30 v. Asuu Espoossa, ajanut enduroa noin neljä vuotta, kerho EMK. Ajaa Hondan 250 cc nelitahtisella. Kiertänyt endurokilpailuja vuodesta 2003 asti ja osallistunut myös Päijänteen ympäriajoon kolmesti.
Taru Koskinen: Ikä 34 v. Asuu Espoossa. Ajaa Husqvarnan 250 kuutioista nelitahtipyörää, kerho RiMPKK. Ajanut enduroa noin 5 vuotta, josta kisoissa käynyt neljän vuoden ajan. Parhaat saavutukset EM 4. vuonna 2004 ja hyviä sijoituksia C-luokassa sekä Päijänteen ympäriajon maaliin kolmesti. Tavoite Lady Cupissa: Talvikisassa kolmen parhaan joukkoon ja kesäkisoissa voitto.
Sirkku Kannisto: Ikä 31 v. asuu Lempäälässä. Ajaa 100-kuutioista TM:ää. Kerho KaMoKe. Ajanut enduroa vuodesta 2003 ja kiertänyt noin parikymmentä kilpailua. Parhaat saavutukset: paras nainen Favor Offroadissa 4/2004 ja naisten 4.sija KaMoKe:n SM endurossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti