perjantai 26. tammikuuta 2007

Ajo Motorsportilla hyvät testit Jerezissä


26.01.2007 (Tiedote)

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan 125-kuutioisten luokassa kilpaileva suomalaistiimi Ajo Motorsport on päässyt hyvään vauhtiin maaliskuussa käynnistyvän kauden alla.
Aki Ajon johtama, kalustoltaan ja kuljettajiltaan uusiutunut tiimi ajoi vuoden ensimmäiset testinsä Jerezin viileällä radalla Espanjassa, jossa piikkiluokan nopeinta vauhtia piti unkarilainen Aprilia-kuljettaja Gabor Talmacsi ajalla 1.48,1.
Derbin tehdaspyörillä kilpailevan Ajo Motosportin kuljettajista itävaltalaisen Michael Ransederin, 20, paras kierrosaika oli 1.49,2. MM-sarjan tulokas, vasta 15-vuotias romanialainen Robert Muresan jäi tallikaveristaan 1,6 sekuntia.
- Hieno aika myös nuorelta Muresanilta. Olen tyytyväinen Jerezin testien antiin. Oikein hyvä aloitus molemmilta kuljettajiltamme, Ajo kertoo.
Olosuhteet eivät olleet Jerezissä parhaat mahdolliset. Tiistain testipäivänä lämpöä oli 12 astetta ja keskiviikkona vielä pari vähemmän.
- Kaikki sujui silti jopa odotuksiani paremmin. Täytyy oikein koputtaa puuta. Ranseder ja Muresan ajoivat tiistaina 50 kierrosta ja keskiviikkonakin vielä reilut 30. Kaluston ja tekniikan kanssa ei ollut mitään ongelmia ja molemmat kuljettajat hoitivat työnsä riskeittä.
Derbin tehdaskalusto teki Ransederiin vaikutuksen heti kättelyssä.
- Ensivaikutelma Derbistä on todella hyvä. Se toimii ajettavuudeltaan täsmällisesti ja moottori tuo tehot mukavasti esiin. Hyvältä näyttää, kunhan pääsen vielä sinuiksi myös renkaiden pidon kanssa, Ranseder kertoo.
Muresanin suu oli myös messingillä Jerezissä.
- On hienoa opetella MM-sarjan tavoille tällaisella kilpailukalustolla, Muresan kertoo.
Ajo Motorsportin testit jatkuvat jo tulevana viikonvaihteena Valenciassa, jossa Ricardo Tormo-rataa kierretään lauantaina ja sunnuntaina.
- Siirrymme hyvillä mielin Valenciaan, vaikka sinnekin on luvattu varsin viileää säätä, Ajo kertoo.
Yhteensä 17 osakilpailua kattava tiivis MM-kausi käynnistyy 10. maaliskuuta Losailin aavikkoradalla Qatarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti