maanantai 22. tammikuuta 2007

Kari Tiainen mukana brittien selviytymiskilpailussa

Kari Tiainen, 40, oli 12. Liverpoolin lähellä ajetussa Brittien perinteisessä enduromiesten kahden tunnin Tough One selviytymiskilpailussa. Voittoon ajoi hallitseva maailmanmestari David Knight. Päälähtöön osallistui 60 kilpailijaa. He aloittivat kilpailun juoksemalla noin 300 metrin päässä mäen päällä olleille pyörilleen. Sen jälkeen oli edessä louhokseen tehty lenkki, jossa mentiin vuoroin tiukkoihin kivisiin ylä- ja alamäkiin. Luonnollisten esteiden lisäksi kilpailun vaikeutta oli lisätty rakentamalla reitille runsaasti erilaisia esteitä. Kilpailu aloitettiin hämärässä. Pian alkoi vesi ja räntäsade, joka liukasti kivikkoisen reitin ja teki siitä todella haastavan. Noin puolen tunnin ajon
jälkeen oli jo täysin pimeää ja tarvittiin valot. Pyörän valojen lisäksi kilpailijoilla oli käytössään kypärään asennetut valot.

Pimeys lisäsi reitin vaikeutta merkittävästi. Tiaisen pyörässä oli sähköongelmia ja siitä hävisi valot. Kypärävalojen avulla ajaminen sai miehen pudottamaan huomattavasti nopeutta. - Menin kivikossa pari kertaa nurin ja loukkasin vähän peukaloani, mutta ei sen vakavampaa. Onneksi siellä oli avuliaita lippumiehiä, jotka kiskoivat meitä ylös pahimmista paikoista. Kaiken kaikkiaan rankka juttu, mutta se oli todella sopiva kisa minulle. Jatkossa näihin kisoihin lähden kyllä kaksitahtisella, sille se on todella paljon kevyempi käsitellä, suunnitteli tulokseensa tyytyväinen Tiainen.

Voittoon ajanut David Knight ja toiseksi ajanut Wayne Braybrook olivat ainoita jotka ajoivat 14 kierrosta. Kahdeksanneksi ajanut Tiaisen vanha kilpakumppani Anders Eriksson ajoi 11 kierrosta ja Tiainen kymmenen.