maanantai 15. tammikuuta 2007

Lady Cup starttaa toiselle kaudelle

15.01.2007 (Tiedote, Kuva: Janne Tervola )

Kauden 2007 Lady Cupissa ajetaan viime kauden tapaan kolme osakilpailua. Talvikilpailuja on yksi ja kesäkisoja kaksi. Tulevalla kaudella helpoin ja vaikein kesäkilpailu jätetään ajamatta. Kesäkilpailuissa sää vaikuttaa enemmän reitin vaativuuteen kuin ratamestari.
Sarja alkaa Kurusta 18.3. K-SMPK:n isännöimällä kilpailulla. Kilpailun reitti on entuudesta tuttu kahtena viime vuotena ajetuista Kuru-endurokilpailuista. Reitti ei ole vaativa, mutta pituutta riittää. Vuoden 2006 kisassa suurin osa kahteen kertaan ajetusta lähes 30:n kilometrin mittaisesta reitistä kulki maastossa ja pikkuteillä.
Toinen osakilpailu ajetaan 27.5. samaan aikaan Orimattilassa samaan aikaan ajettavan nuorten SM:n kanssa. Päätösosakilpailu ajetaan kauden päätös SM:n yhteydessä 30.9. Mäntsälässä.
Kaudella 2006 naisia osallistui kilpailuihin ennätysmäärä, kaikkiaan kolmetoista. Lady Cupissa osallistujia oli menneellä kaudella yhdeksän. Tulevalle kaudelle kilpailijamäärien voidaan ennustaa kasvavan. Halukkaita sarjaan osallistujia oli menneellä kaudellakin jo kaksitoista, mutta kahdella ikä rajoitti vielä kilpailemista.
Osallistujien keski-ikä oli hieman vajaa 31 vuotta. Startteja naisilla oli kauden aikana kaikkiaan 81, joka sekin on komeasti uusi ennätys. Luotettavin kuljettaja oli Marita Nyqvist (suurin määrä kilpailuja ilman keskeytyksiä). Eniten startteja oli Sirkku Kannistolla (15). Nuorin kuljettaja oli Marie Reittonen (16), vanhin Maire Jäntti (49).
Mikäli olosuhteet sallivat, tammikuun aikana pyritään järjestämään yhteinen ajopäivä kilpailumaastoissa, joissa yksi maastokoe on ajettavissa kuten kilpailussakin. Myös toinen maastokoe kulkee samoissa metsissä. Niitä Lady Cupiin osallistujia, jotka haluavat osallistua tähän ennakkoharjoitukseen, pyydetään ottamaan yhteyttä Lady Cupin järjestäjään.
- Yhteystiedot: LadyCup (at ) netti.fi