keskiviikko 17. tammikuuta 2007

Snowcrossin MM-ohjelmaan muutoksia

Snowcrossin, eli moottorikelkkailun MM-sarjan kilpailukalenteri on muuttunut. 
Sarjaan uutena maana mukaan tulevan Saksan oli määrä järjestää ensimmäinen ja samalla yhteensä neljä finaalierää kattava osakilpailu tulevana viikonvaihteena Dresdenissä. 
Dresdenistä ei löydy kuitenkaan riittävästi lunta, joten kansainvälinen moottoriliitto FIM ja kisajärjestäjät päättivät jo hyvissä ajoin siirtää tapahtuman. Saksan MM-osakilpailun uudeksi päivämääräksi on vahvistettu 10.-11. maaliskuuta. 
MM-sarjan avaus ajetaan runsaan viikon kuluttua Sveitsin Veysonnazissa, jossa pisteitä on jaossa kahtena kisapäivänä Saksan tavoin. 

Lumitykit pauhaavat Lahdessa 

Sveitsin jälkeen MM-sarja jatkuu Suomessa 10. helmikuuta. Kisapaikkana on jo aiemmilta vuosilta tuttu Lahden hiihtostadion. 
- Onneksi nyt on luvassa pakkaskausi ja Lahdessa päästään tekemään rataa lumitykkien avulla. Suomen MM-osakilpailun kannalta tärkeä päivä tulee olemaan 29. tammikuuta, jolloin kartoitamme tilanteen uudelleen. Eli olemmeko saaneet lumetettua kisanäyttämöä riittävästi ja miltä sääennusteet näyttävät, kisajärjestelyistä vastaava Suomen Moottoriliiton projektipäällikkö Sauli Mäkelä kertoo. 
Suomen osakilpailua MM-kalenterissa seuraavat maaliskuussa Norjan Oppdal, Saksan Sayda-Dresden ja Ruotsin Falun. 
- Sveitsikin ehti jo kertaalleen peruuttaa kisansa, mutta myös siellä on kova into päällä MM-sarjan osalta Saksan tavoin. Sarjan kokonaisuuden kannalta tämä on hieno asia 
Laajentuneessa MM-sarjassa ajetaan yhteensä 14 finaalierää. Maailmanmestaruutta puolustaa Ruotsin Peter Ericsson. Kaksi ensimmäistä jaossa ollut mestaruutta vienyt Janne Tapio sijoittui viime vuonna MM-sarjassa hopealle. Tapio ei ole tosin vielä nähnyt voittajaansa Lahdessa. 
- Olosuhteillehan ei kukaan voi mitään, mutta uskon vakaasti, että talviurheilukaupunki Lahdessa pystytään järjestämään jälleen hyvätasoinen MM-tapahtuma. MM-snowcross käynnistää samalla Lahdessa mittavan lumitapahtumien sarjan, Mäkelä kertoo. 

Snowcrossin MM-sarjan kilpailukalenteri 2007: 
26.-27.1. Sveitsi, Veysonnaz 
10.2. Suomi, Lahti 
3.3. Norja, Oppdal 
10.-11.3. Saksa, Sayda-Dresden 
31.3. Ruotsi, Falun 

www.moottoriliitto.fi 
www.fim.ch 
www.motocrossmx1.com 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti