lauantai 24. maaliskuuta 2007

Ajon kuljettajilla pito-ongelmia

24.03.2007 (Tiedote)

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Michael Ranseder ja Robert Muresen starttaavat lähtöruuduista 13 ja 29 sunnuntaina Espanjan Jerezissä ajettavaan ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan 125-kuutioisten luokan osakilpailuun.
Paalupaikalta kauden toiseen kisaan ampaisee Aprilia-kuljettaja Mattia Pasini ajalla 1.47,245. Ranseder jäi hänestä 1,586 ja Muresan 3,660 sekuntia.
Suomalaistallin kummatkaan Derbi-kuljettajat eivät pystyneet parantamaan perjantain aikaansa. Ensimmäisten aika-ajojen jälkeen vielä kahdeksantena ollut Ranseder  jäi lauantaina parhaasta kierrosajastaan 0,4 ja Muresan 0,1 sekuntia.
- Pito saattoi olla heikompi kuin perjantaina. Voi olla, että kuljettajani vähän hätääntyivät, kun ajat eivät parantuneetkaan ja suoritus meni yliyrittämiseksi. Analysoimme tarkoin, mitä radalla lauantaina oikein tapahtui, totesi tallipäällikkö Aki Ajo.
Ransederilla, 20, ei ollut suurempia ongelmia, mutta todellinen kova veto jäi silti syntymättä.
- Pyörä luisti hitaissa mutkissa, kertoi itävaltalainen.
Vasta 16-vuotias Muresan opettelee edelleen MM-sarjan ja tiimityöskentelyn tavoille.
- Muresanin kanssa pitää taas istua alas ja keskustella asioista. Nuorukaisella on kova yritys päällä, mutta se tuo samalla tullessaan myös ongelmia, painotti Ajo.

Espanjan GP, Jerez:
125-kuutioisten luokan MM-sarjan osakilpailu 2/17. 2. aika-ajot ja lähtöjärjestys sunnuntain kisaan: