torstai 15. maaliskuuta 2007

Ahola haastaa Aron MM-endurossa


15.03.2007 (Tiedote, Kuvat: J. Edmunds, Urheilukuvat.net)

Kuva: J. Edmunds
Ahola Riihimäen Enduron SM:ssä
Kuva: Urheilukuvat.net
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan kovatasoinen 2-luokka oli viime kaudella suurta suomalaisjuhlaa. Samuli Aro ajoi uransa neljännen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden ja Mika Ahola kaasutteli MM-hopeaa.
Sama kaksikko lukeutuu ehdottomien ennakkosuosikkien joukkoon myös tällä kaudella, joka käynnistyy viikonvaihteessa Ruotsin Östersundissa.
- Pitkäänhän sitä henkilökohtaista mestaruutta on jo jahdattu. Voitin ensimmäisen MM-osakilpailuni kymmenen vuotta sitten. Toivottavasti tästä tulee minulle se todellinen juhlavuosi, toteaa viiden hopean ja kahden pronssin Ahola.
Viime vuonna Suomelle moottoriurheilun ainoan henkilökohtaisen maailmanmestaruuden tuonut Aro ottaa tyynesti Aholan heittämän haasteen vastaan.
- Luokan taso on ollut aina kova, eikä se tule tänä vuonna ainakaan helpommaksi. Hallitsevana mestarina minulla ei voi tietenkään olla muuta tavoitetta kuin tittelin uusiminen, sanoo Aro, joka voitti vuosi sitten molemmat kisapäivät Östersundissa.
Ahola on ollut hyvässä talvivauhdissa Hondallaan.
- Voitin testimielessä Riihimäen SM-osakilpailun ja saattaa olla, että ajan samalla pyörällä myös MM-avauksen. Minulle on kyllä tullut Italiasta uusi pyörä Ruotsiin, mutta katsotaan nyt testien perusteella, mikä on lopullinen valintani.
Aro on hakenut kovuutta kaukalosta
Aro noukkii tasokkaasta luokasta itsensä ja Aholan lisäksi esiin tukun muita kuljettajia, joilla on onnistuessaan täydet mahdollisuudet voittoihin.
- Johnny Aubert, Stefan Merriman, tallikaverini Fabien Planet. Kyllähän heitä riittää. Lisäksi nuoret tekevät yllätysvalmiina tuloaan.
Ahola liikkuu samoilla linjoilla.
- Merriman saattaa olla hienoinen arvoitus uudella 2-sylinterisellä Aprilialla. Tosin hän ehti jo osoittaa kuivalla kelillä ajetun Italian mestaruussarjan osakilpailuvoitollaan, että vauhdissa löytyy.
Ruotsissa kuivista keleistä ei ole pelkoa.
- Lämpöasteita ja vesisadetta. Lumet sulavat silmissä. Reittiä on osittain aurattu ja tampattu, mutta luvassa on varmasti spooria ja kuraisia kelejä, kuvailee Aro, joka on löytänyt talven aikana uuden harrastuksen jääkiekon parista.
- Olemme koonneet Mäntsälään puhtaasti harrastajamielessä pelaavan porukan. Taidan olla 31-vuotiaana joukkueen toiseksi nuorin pelaaja. Olen siis hakenut kaukalosta kovuutta tämän vuoden MM-sarjaan, virnistää Aro.
Tarkkala Riihimäen Enduron SM:ssä ,
Kuva: Urheilukuvat.net
Tarkkala takoo kultaa
KTM:n kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen solminut Marko Tarkkala on ollut 3-luokassa muiden kuljettajien tavoin tavallaan mahdottoman tehtävän edessä, kun kestomestari David Knight on hallinnut täydellisesti tapahtumia.
Nyt tahti on toinen, kun Knight lähti etsimään uusia haasteita Yhdysvaltojen GNCC-sarjasta.
- Ei se tilanne ole silti paljoakaan helpottunut. Knight lähti, mutta talliverikseni tuli hänen tilalleen espanjalainen Ivan Cervantes, joka juhli viime vuonna pienimmän luokan mestaruutta. Sebastien Guillaume ja Björne Carlsson ovat myös taatusti kovia. Motocrosstaustan omaavat kuljettajat ovat toisaalta täysin arvaamattomia, luettelee viime vuonna pronssia ajanut Tarkkala.
Tarkkala painottaa, että mestaruus edellyttää täydellistä suoritusta läpi pitkän kauden.
- Kaiken pitää onnistua nappiin. Ainakaan keskeytyksiin ei ole varaa.
Espanjassa yhdessä Juha Salmisen kanssa harjoitelleen Tarkkalan valmistautuminen on sujunut vauhdikkaasti.
- Pyörä on pitkälti sama, jolla ajoin viime vuoden marraskuussa Uuden-Seelannin MM-joukkuekilpailun. Pienillä parannuksilla se on saatu sopimaan entistäkin paremmin käteeni.
Suomi lähtee tavoittelemaan endurosta kaikkien kolmen luokan mestaruutta.
Kuusinkertainen maailmanmestari, KTM:llä kilpaileva Salminen on 1-luokassa ehdoton suosikki. Salmisen lisäksi samassa luokassa kilpailee myös Suzukilla ajava Tomi Peltola.
Kakkosluokassa Aro ja Ahola saavat rinnalleen Jari Mattilan ja Valtteri Salosen. Mattila kiertää sarjan Betalla ja Salonen Husabergilla.
Enduron MM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2007:
17.-18.3. Ruotsin GP, Östersund
28.-29.4. Espanjan GP, Puerto Lumbreras
05.-06.5. Portugalin GP, Marco de Canavezes
26.-27.5. Italian GP, Borno
21.-22.7. USA:n GP, Hancock
28.-29.7. Kanadan GP, Parry Sound
01.-02.9. Slovakian GP, Krompachy
15.-16.9. Ranskan GP, Noiretable
MM-joukkuekisa, Sixi:
12.-17.11. Chile, La Serena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti