tiistai 13. maaliskuuta 2007

Suomen naisia Ruotsiin Women Winter Enduro Challenge-kilpailuun


13.03.2007 (Tiedote, Kuva Hanna Mertasalmi)

Marie Reittonen. kuva: Hanna Mertsalmi
Enduron MM-osakilpailun yhteydessä Ruotsin Östersundissa järjestetään naisille vaativa talviendurokilpailu. Kun kaksipäiväinen MM-enduro starttaa lauantaina 17. maaliskuuta, niin naiset ajavat jo torstaina oman kilpailunsa osittain samalla reitillä.
Erityisen kilpailusta tekee endurossa harvinaiset rahapalkinnot. Voittaja kuittaa kilpailusta 20 000, toinen 10 000 ja kolmas 5 000 ruotsin kruunua. Järjestäjä lupailee etukäteen kilpailusta rankinta koskaan naisille tarkoitettua kilpailua, jonka kesto on 5-6 tuntia talvisissa olosuhteissa. Erikoiskokeilla on luvassa vaihtelevuutta: lumisia spooreja, aurattua polkua ja jäätä. Enduron MM-sarjasta tuttua vaativaa extreme-testiä ei naisilla ole.
Suomesta kilpailuun matkaavat Marie Reittonen ja Taru Koskinen. Innostuneita naisia olisi varmasti löytynyt matkaan enemmänkin, ellei kotimainen Lady Cup sijoittuisi seuraavaan viikonloppuun. Ruotsin kilpailu ajetaan torstaina 15.3. ja Lady Cupin ensimmäinen osakilpailu Kurussa sunnuntaina 18.3.
- Kyllä tällainen kilpailu täytyy käydä ajamassa, jos siihen vain on mahdollisuus. MM-osakilpailun yhteydessä naisten lähtö saa varmasti paljon yleisöä ja arvostusta eli varmasti on mahtava kilpailu tiedossa, Taru Koskinen kertoo.
Taru lähtee kisaan tavoitteena sijoitus kolmen parhaan joukkoon. Nuori Marie Reittonen lähtee reissuun avoimin mielin tavoitteena mahdollisimman hyvä sijoitus. Helpolla eivät palkintorahat suomalaisten taskuun irtoa, sillä Ruotsissa tunnetusti riittää kovia naiskuskeja. Kilpailun kärkisijoille ovat ehdolla ainakin Euroopan mestari Vanja Kollmann sekä Gotlannissakin pärjänneet Sofia Johansson, Jessica Jönsson ja Sandra Adriansson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti