sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Kallio rengasongelmista huolimatta voittoon Jerezissä


Mika Kallio onnistui Espanjan Jerezissä saavuttamaan kovan tavoitteensa ja ajoi MotoGP-kauden toisen MM-osakilpailun voittoon värikkään 250-kuutioisten kilpailun päätteeksi.
Kallio saavutti sunnuntaina uransa 10. osakilpailuvoiton, joista seitsemän ykköstilaa on saavutettu 125-kuutioisten luokasta.
Uransa kolmannen voiton varttilitraisten luokasta Kallio pokkasi yllättävällä tavalla. Kallio oli jo varmistelemassa kisan kolmossijaa kärkikaksikon, Alvaro Bautistan ja Marco Simoncellin takana, mutta kaksikko kolaroi ja suistui ulos radalta viimeisellä kierroksella.
Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski nousi lopulta kisan selvään voittoon ja kuittasi täydet 25 MM-pistettä. Kerrankin onni hymyili kunnolla valkeakoskelaiselle.
- Olihan se yllätys, mitä viimeisellä kierroksella tapahtui, mutta kerrankin minulla oli tuuria. Täytyy varmaan viedä vielä lotto vetämään ärrälle, Kallio riemuitsi tuoreeltaan.
- Aiempina vuosina ollaan usein oltu altavastaajina eikä onneakaan ole ollut mukana. Toivottavasti tämä oli merkki paremmasta ja siitä, että tämä olisi meidän vuotemme.
Kallio ei ehtinyt nähdä, mitä kärkikaksikon kolarissa tapahtui.
- Kun tulin siihen mutkaan, huomasin pölypilven ja näin kaksi kuskia kumossa radan turva-alueella. Sitten tajusin olevani johdossa ja katsoin, kuinka kaukana muut ovat takanani, Kallio kertasi.
- Olen itsekin menettänyt voiton viimeisellä kierroksella, joten tiedän miltä se tuntuu, tsemppasi Kallio kilpakumppaneitaan.
Takarenkaan pito hävisi heti alkukierroksilla Voittopokaalin Mika Kalliolle ojensi arvovaltainen henkilö, Espanjan kuningas Juan Carlos I, joka kävi jo ennen lähtöä kättelemässä Kallion ja muut eturivin kuljettajat.
Kallio otti kisaan parhaan lähdön ja nousi ensimmäisessä mutkassa kärkeen. Kohta sen jälkeen alkoivat pitovaikeudet.
- Takarengas oli samaa seosta, jolla olin ajanut harjoituksissa. Jostain kumman syystä se menetti jo kisan alkukierroksilla parhaan pitonsa, enkä pystynyt pitämään samaa vauhtia kärkikaksikon kanssa. Täytyy tutkia, mistä tämä rengasongelma johtui, Kallio vakavoitui voiton jälkeen.
- Kisan edetessä ajoin sitä vauhtia, mitä renkaan pito antoi myöden.
Tilanne helpotti hieman, kun bensakuorman keventyessä pyörän ajettavuus kohentui.
Toiseksi Jerezin kisassa ajoi italialainen Aprilia-kuljettaja Mattia Pasini, joka taipui Kalliolle 4,277 sekuntia. Japanilainen Yuki Takahashi oli yllättäen kolmas jääden kakkossijasta vain 0,010 sekuntia.
Kalliolla on Jerezin ykkös- ja Qatarin kolmossijan ansiosta koossa
41 pistettä. MM-sarjaa johtaa Pasini, joka on kerännyt 45 pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti