keskiviikko 3. joulukuuta 2003

Mp-näyttely tulee taas


Perinteisesti moottoripyöräkauden avaava Helsingin Moottoripyöränäyttely avautuu suurempana kuin koskaan Helsingin Messukeskuksessa perjantaina tammikuun 31 päivänä. Näyttelyn pinta-ala on yli 8000 neliömetriä ja kaiken kaikkiaan tilaa on käytössä yli 2 hehtaaria! Tilaa ja nähtävää riittää.
Helsingin Moottoripyöränäyttely jakautuu kahteen halliin. Isommassa hallissa ovat moottoripyörät, skootterit , mopot sekä ajovarusteet ja -tarvikkeet. Esillä on myös entistä enemmän nelipyöräisiä maastoajoneuvoja, eli mönkijöitä.

Japanilaismerkkien ohella kuumimmat uutuudet tulevat Euroopasta ja USA:sta. Etenkin englantilainen Triumph on kohauttanut syksyn messuilla yleisöä uudella Rocket 3:llan. Lyhyesti sanottuna tuo kolmisylinterisen 2,3 litran moottorin ympärille rakennettu kokonaisuus on aiheuttanut sydämentykytyksiä etenkin isosta maantieristeilijästä unelmoiville.

Sporttisempaa uutta edustavat muun muassa uudet Honda CBR 1000 RR ja Kawasaki ZX-10 ja käytännössä kokonaan uusi Yamaha R1 - vaikka tyyppimerkintä on entisellään. Kun joukkoon lisätään päivitetty Suzuki GSX-R 1000 ja Ducati 999 sekä vielä esiriipun takaa pilkottava saksalainen uutuus, alkavat sporttimotoristien sukat taatusti pyörimään. Isojen "Superendurojen" kunkku ja "hulivilityylinen" rinnakaismalli KTM Duke 950 puhuttavat taatusti isoa enduroa tai katupyörää havittelevia. Kokonaisuutena Helsingin Moottoripyöränäyttely on kuitenkin paljon muutakin kuin vain uusien moottoripyörien esittelytilaisuus.

Nostalgianälkäisille on tarjolla muun muassa Veteraaniklubin kokoama 1950 ja 60-luvun Enduro- ja Motocrosskalustoa ja tapahtumia esittelevä osasto.

Moottoripyöräosastojen ohella näyttelyssä esittäytyvät muun muassa alan järjestöt ja palvelujen tarjoajat moottorikerhoista vakuutusyhtiöihin. Etenkin tällä saralla on tarjolla on suuri määrä hyötytietoa yhtä hyvin kokeneelle matkamotoristille kuin vasta ajokortin hankintaa suunnittelevalle aloittelijalle.

Esimerkiksi Tullihallituksen osastolla voi tutustua esimerkiksi käytettynä maahantuotavan moottoripyörän vaatimaan paperisotaan ja vastaaviin faktoihin. Moottoripyörävakuutuksista löytyy tietoa muun muassa vakuutusyhtiö Fennian -osastolta.

Ajokoulutuksen osalta tarjolla on opetusta asfalttiradoilta enduropoluille
Ensimmäistä kertaa MP-näyttelyssä mukana oleva Suomen Autokoululiitto ry on käynnistänyt mittavan motoristien jatkokoulutushankkeen. Taustalla on parin viime ajokauden aikana tapahtunut liikenneturvallisuustilanteen kehitys sekä motoristien tuntuvasti kasvanut määrä maanteillä ja taajamissa. Suomen Autokoululiitto ry lisäksi hankkeessa ovat mukana Liikenne- ja viestintäministeriö, Ajoneuvohallintakeskus, Liikenneturva, Liikennevakuutuskeskus, Liikkuva Poliisi ja Turun Yliopiston psykologian laitos.

Motoristien omatoimista ajokoulutusta esitelevät muun muassa Suomen Motoristit ry (SMOTO) ajokoulutukseen osallistuvat kerhot omassa "koulutuskorttelissaan". Nykyisin hyvinkin suosituiksi muodostuneiden, moottoriradoilla järjestettävien ajoharjoittelutapahtumien järjestäjä Moottoripyöräilyn Tuki ry/mp-foorumi.com esittelee myös tulevan kauden tapahtumiaan omalla osastollaan.

MP 04 -näyttely on avoinna :pe 30.1. klo 10-20, la 31.1. klo 9-18 ja su 1.2. klo 10-18. Pääsyliput maksavat aikuiset 12€, lapset 7-15v 6€. Voit myös tilata liput ennakkoon, katsohttp://www.mp-messut.com/.

Lisätietoja: Raija Suomalainen, 040-5027860, email:moottori@sci.fihttp://www.mp-messut.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti