torstai 7. helmikuuta 2013

Jääradan SM starttaa viikonloppuna, mukana kovia nimiä

Jääradan SM-kausi polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna Saarijärveltä. Sarjasta on tulossa mielenkiintoinen, sillä kisoihin odotetaan isoja nimiä aina ratamoottoripyörätähti Mika Kalliosta enduron maailmanmestari Petri Pohjamoon.

Ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan kuljettaja Mika Kallion tavoitteena on osallistua muutamiin kauden 2013 jääratakilpailuihin.

Mika ja Vesa Kallio


- Kisat ovat vielä auki. Aloitukseen Saarijärvelle en pääse ja näyttää että kolme ensimmäistä kilpailua jää ainakin ajamatta, Kallio toteaa.

Sen sijaan Kallio Racing tullaan näkemään vahvasti mukana jokaisessa kilpailussa.
- Meidän Kallio Racingin väreissä tulevat ajamaan koko kauden Vesa (Kallio) ja Valkeapään Jussi. Myös Mikan ja Vesan isä Hannu tulee mahdollisesti kilpailemaan veteraaniluokassa.

- Nyt näyttää myös siltä, että monen vuoden jälkeen saadaan hyvä joukkue kasaan kerhojen välisiin taistoihin ja se on tärkein tavoite itselleni, että saadaan mestaruus sieltä, Kallio jatkaa.

Myös Moto3-luokan suomalaislupaus Niklas Ajo saattaa osallistua yksittäiseen jääratakilpailuun, mikäli se sopii  testikauden aikatauluun.

Monien lajien edustajia mukaan jäätaistoon 
Muiden kuralajien taitureita tullaan näkemään tämän vuoden jääratakamppailuissa. Muun muassa enduron maailmanmestari Petri Pohjamo aikoo osallistua avausosakilpailussa B-luokan mittelöön, jonka jälkeen hän näkee jatkaako taistoja samassa luokassa vai riittääkö vauhti A-luokan tasolle.

Supermoton EM-sarjassa kilpaileva Sami Salstola nähdään kauden kolmessa ensimmäisessä kilpailussa. Myös Ruotsista sarja tulee saamaan vierailevia kuskeja, jotka ovat jo ahkerasti harjoitelleet Suomessa.

Uusi nastasääntö tuo vauhtia ja turvallisuutta 
Tänä vuonna palataan alkuperäiseen nastasääntöön, jonka mukaan nastojen ulkonema sekä edessä että takana on sama, yhdeksän millimetriä. Muutama vuosi sitten tulleen tasanastoitussäännön seurauksena 7,5 millimetrin nastoilla varustetuista takarenkaista hävisi nopeasti pito. Näin ollen etenkin radan ollessa lumipeitteessä ajamisesta tuli hankalaa.

 - Uusi nastasääntö on todella toimiva. Jo pelkästään sen takia tekisi kyllä mieli tulla mittaamaan kuinka vauhti riittää, Kallio pohtii.

Myös jääradan 16-kertainen Suomen mestari Kari Vehniäinen ennakoi mielenkiintoista kautta.
- Minun mielestäni tämä uusi sääntö on todella hyvä. Uusilla nastoilla on huomattavasti helpompi ajaa ja sitä kautta ajo on paljon turvallisempaa. Vauhti nyt hieman nousee, mutta näkisin, että hallittavuus on niin paljon parempi, että turvallisuus lisääntyy sitä kautta, Vehniäinen toteaa.

Kaikki kauden kilpailut tullaan ajamaan nopeilla ja leveillä radoilla.
- Vähän on kaivattu lisää vauhtia. Toki erilaisia ratoja pitää olla ja joka radassa tulee olla hitaita osuuksia. Luulen, että yleisökin tykkää, että vähän vauhti kasvaa, Vehniäinen uskoo.

Sarjasta odotetaankin paitsi vauhdillisesti myös tasollisesti varsin kovaa. Siitä tulevat pitämään Kallioiden ja Vehniäisen lisäksi huolen viime vuosien mestarimiehet Erkki Silvasti ja Jani Pirttinen, joka onkin jo harjoituksissa näyttänyt, ettei vauhti ole kisatauon aikana karannut mihinkään.

Jääradan kauden 2013 kilpailukalenteri 
10.2.2013 Saarijärvi - SM kaikki luokat
16.2.2013 Seinäjoki - SM kaikki luokat
17.2.2013 Kauhajoki - SM kaikki luokat
23.2.2013 Orivesi - SM kaikki luokat
24.2.2013 Järvenpää - SM kaikki luokat
3.3.2013 Konnevesi - SM kaikki luokat
9.3.2013 Saarijärvi - SM kaikki luokat
10.3.2013 Saarijärvi - SM kerhojoukkueet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti