tiistai 12. helmikuuta 2013

Spoorileiri 85cc kuljettajille Riihimäellä


Välikoon pyörillä ajaville järjesteään ajoleiri Riihimäellä 24.2.2013. Talvienduroon olennaisesti kuuluvan spooriajon lisäksi ajetaan aurattua peltoa. Leirin valmentajana toimii Mika Karma ja osallistujamäärästä riippuen myös muita.

Spooriajo kehittää yleistä pyörän hallintaa sekä tasapainoa, ja on fyysisesti talvimotocrossia huomattavasti haastavampaa, joten se on hyvin suositeltava talviharjoitusmuoto motocrossia ajaville. Osallistua voi tavallisella motocross-pyörällä ja suuria muutoksia ei spooriajoa varten pyörään tarvita, alla muutamia vinkkejä.

Etenkin lyhyille kuljettajille suositeltavaa on laskea hieman etupäätä alemmaksi, samoin istumakorkeus on suositeltavaa säätää matalammaksi. Iskunvaimentimia voi säätää säätöruuveista normaalia motocross-ajoa pehmeämmäksi. 

Sääoloista riippuen kaasuttajan säätöjä voi joutua muuttamaan siten, ettei spooriajossa pyörä käy liian paksulla ja vastaavasti auratulla pellolla liian laihalla. 

Hyvin liukuvista saappaanpohjista on myös hyötyä ja yleensä hieman kuluneemmat saappaanpohjat liukuvat uusia paremmin. 

Spooriajossa käytetään erikseen hyvin liukuvasta materiaalista tehtyjä sileitä liukupohjia, mutta leiriä varten ne eivät ole välttämättömät, "niksi-pirkan" temppuna toimii myös pohjaan kiinnitetty roiskeläppäkumi.

Tarkempia tietoja lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittautumiset 14.2 mennessä alla olevan linkin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti