lauantai 16. helmikuuta 2013

Vehniäinen pettynyt Seinäjoen osakilpailuun

Seinäjoella ajettiin kauden toinen jääradan SM-osakilpailu. JR1- ja JR2 -luokkien hallitseva Suomen mestari Jani Pirttinen sijoittui ensimmäiseksi ja toiseksi. Lajin 16-kertainen mestari Kari Vehniäinen oli pettynyt suorituksiinsa. Sarja jatkuu jo huomenna Kauhajoen osakilpailulla.

Jani Pirttinen. Kuva: Juhani Lind
Pirttinen piti päänsä kylmänä kotiyleisön edessä ja johtaa nyt JR1-luokkaa tasapistein Konneveden Kari Vehniäisen kanssa ja on JR2-luokassa toisena. JR3-luokan voittoon ajoi Pasi Pulliainen.

- JR1-luokan startti ei ollut hirveän hyvän, mutta pystyin paikkaamaan asemia ensimmäisen ja toisen mutkan välissä ja sain kiihdytettyä kakkosmutkasta ensimmäisenä ulos. Taakseni katsoin ensimmäisen kerran ruutulipun jälkeen. Ajattelin vain, että nyt homma hoidetaan kotiin, eikä virheitä tehdä, luokan voittoon kiitänyt Pirttinen summasi.

Vain pieni lipsahdus JR2-luokassa esti Pirttistä saavuttamasta täysosumaa kotikilpailustaan. Pirttinen ampaisi heti lähdöstä johtoon, mutta kahden kierroksen jälkeen Valkeakosken Vesa Kallio pääsi kuittaamaan. Pirttinen sai otettua johtoaseman takaisin itselleen, jonka jälkeen parivaljakko piti omaa kisaa keulassa.

Viimeisellä kierroksella Pirttinen teki virheen samassa mutkassa, jossa Vehniäinen oli kaatunut kilpailun puolivälissä. Kuittasi seuraavassa mutkassa ja ylitti maalilinjan hienoisesti ennen Pirttistä.

- En lähtisi siihen, että lipsahdus olisi aiheutunut kotikisan paineista. Se mutka oli aika haastava koko päivän ja siinä nähtiinkin monenlaisia tilanteita. Päätin vain leikata uran yli, mutta siinä lähti vähän takarengas luistamaan sitä uraa pitkin. Se oli ihan rehellinen oma virhe, viimeisen kierroksen herpaantuminen, Pirttinen selvitti.

Jussi Valkeapää täydensi Kallio Racingin päivää ylittämällä JR2-luokassa maalilinjan kolmantena. Konneveden Moottorikerhon Erkki Silvasi sijoittui Saarijärven avausosakilpailun tapaan neljänneksi ennen Seinäjoen Jussi Rinta-Kokkoa. Vehniäinen onnistui kirimään itsensä kaatumisen jälkeen vielä kuudenneksi, mikä ei tyydyttänyt moninkertaista mestaria millään tavalla.

- Ei kaatumisessa sattunut, paitsi henkisesti kylläkin. Saarijärvellä meni niin hyvin ja nyt tuli sitten lunta tupaan. Joskus vain tulee se ylimielisyys, että ei noista muista ole mihinkään ja sitten sitä ollaan jo itse nenillään, Vehniäinen tuskaili nöyrään tyyliinsä.

Edes JR1-luokan toinen sija ei jaksanut miestä lämmittää.
- Se oli sellaista väkisin yrittämistä, että pääsi edes toiseksi, Vehniäinen tuhahti.

Vehniäisellä on muiden kilpailijoiden tapaan yö aikaa kasata itseluottamuksensa takaisin kisakuntoon, sillä seuraava SM-osakilpailu käydään jo huomenna sunnuntaina Kauhajoella.

Nita Korhonen
  
SM Jäärata 16.2.2013 Seinäjoki
Lisätietoa ja kokonaistulokset www.iceroadracing.com/fi

JR1A
1. Jani Pirttinen         Honda           SeMK
2. Kari Vehniäinen    KTM             KonnMK/UA
3. Vesa Kallio           KTM            ValkMK

JR2A
1. Vesa Kallio           KTM             ValkMK
2. Jani Pirttinen         Honda           SeMK
3. Jussi Valkeapää     KTM             ValkMK

JR3A
1. Pasi Pulliainen       Honda          VRT
2. Antti Soitiala         Honda          TamMC
3. Erkki Silvasti         KTM           KonnMK/UA

ATV
1. Petri Honkanen     Polaris           QRF
2. Jukka Pakkala       Polaris           SeMK
3. Joni Koivisto         Honda           TamMC

Sivuvaunut
1. Jari Aronen / Kristian Selenius   AYR-Honda                NjMK/HMK
2. Jarmo Lehtinen / Arto Mantila    KTM                            OriToive/OriToive
3. Dimi Ruotsalainen / Kari Malmi  AYR-Husaberg           TuMK/TuMK

Veteraanit
1. Timo Immonen      Kawasaki        VRT
2. Hannu Kallio          KTM                ValkMK
3. Kari Grön               Aprilia             ValkMK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti