sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Vehniäinen kasvatti SM-pistejohtoa

Huonoista starteista huolimatta Kari Vehniäinen kasvatti pistejohtoaan jääradan JR1-luokassa Oriveden osakilpailussa. Vesa Kallio voitti JR2A-luokan lainapyörällä. Kolmosluokan voitti Erkki Silvasti.

Vesa Kallio voitti JR2-luokan.


Kauden neljäs jääradan SM-osakilpailu kisattiin Oriveden jäällä runsaan yleisön todistaessa kovaa kamppailua. JR1A-luokan kärkitaistosta vastasivat Valkeakosken Vesa Kallio ja Konneveden Kari Vehniäinen.

- Perinteiseen tapaan ryssin lähdön huolella ja lähdin matkaan viimeisten joukossa. No eipä siinä, ajattelin vain, että ei ainakaan tule mitalit helpolla tänään. Pikkuhiljaa lyllersin eteenpäin ja huomasin, että eipä se ole helppoa muillakaan. Sija kerrallaan nousin ja lopulta ajoin maaliin ykkösenä.

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio toi Orivedellä oman mausteensa SM-kamppailuun. Vaikka mies ennakoi vähäisen jääharjoituksen näkyvän kauden ensimmäisessä koitoksessaan, onnistui hän ylittämään JR1A-luokassa maalilinjan kolmantena.

Sen sijaan Mikan ja Vesan isä Hannu päätti ilmeisesti antaa poikiensa loistaa tällä kertaa. Mies jäi ensimmäistä kertaa palkintopallin ulkopuolelle ylitettyään veteraaniluokassa maalilinjan viidentenä.

Myös JR2A-luokka oli Vesa Kallion ja Kari Vehniäisen kaksintaistelua.

- Startti ei paljoa parantunut JR1:n lähdöstä, taas matkasin viimeisten joukossa. Pikkuluokka olikin vähän hankalampi ja ohittelu oli selvästi vaikeampaa. Sija kerrallaan edettiin, mutta Kallion Vesa oli tänäänkin nopeampi.

Kalliolla ei itse asiassa pitänyt olla vielä aamupäivällä mitään asiaa mitalitaistoon JR2A-luokassa, sillä hänen pyöränsä sanoi sopimuksen irti.

- Päivä alkoi vähän kehnosti, kun JR2-pyörään tuli jotain vikaa. Onneksi kaverilla, Veijosen Juusolla, oli samankaltainen pyörä Valkeakoskella ja toinen kaveri ehti käydä hakemassa pyörän ennen starttia. Eli oli kyllä aika makea voitto lainapyörällä. JR1-luokassa oli myös hyvää kisaa, mutta Kari oli vahvempi. Konnevedellä yritetään haastaa Kari uudestaan, Kallio kertoo.

Seuraavan osakilpailun, joka ajetaan Konnevedellä maaliskuun kolmantena päivänä. Vehniäinen ja Orivedellä JR3A-luokan voittoon ajanut Erkki Silvasti pitävät huolen, että kilpakumppaneilla ei tule olemaan helppoa miesten kotikilpailussa.

Nita Korhonen

Kaikki tulokset osoitteessa www.iceroadracing.com/fi

Kolme parasta luokittain

JR1A
1. Kari Vehniäinen    KTM               KonnMK/UA
2. Vesa Kallio           KTM              ValkMK
3. Mika Kallio          KTM              ValkMK

JR2A
1. Vesa Kallio           KTM              ValkMK
2. Kari Vehniäinen    KTM              KonnMK/UA
3. Jani Pirttinen         KTM              SeMK

JR3A
1. Erkki Silvasti          KTM              KonnMK/UA
2. Antti Soitiala          Honda             TamMC
3. Ville Töhönen        Honda             VRT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti