perjantai 2. helmikuuta 2001

Heta -tavoitteena mitaleille tällä kaudella


Lauslehdon sisaruksista vanhempi, Heta, jatkaa kaudella 2001 piikkiluokassa ainoana naispuolisena road racing kuljettajana. Tälle kaudelle tavoitteet ovat korkealla, mitalisijat sekä Suomen- että Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa.

Copyright 2001 MC BajaHill

Tavoite on realistinen, sillä kaudella 2000 Heta sijoittui neljänneksi SM-sarjassa ja viidenneksi PM-sarjassa. Veli Tatu oli SM-sarjassa viides ja PM-sarjassa seitsemäs.

Edellisellä kaudella mitaleilla olleet Mika Kallio ja Matti Kiiveri siirtyivät ajamaan EM-sarjaan, joten turistin matematiikalla sisarukset ovat jo nyt mitaleilla.

- Kesä kuluu treenatessa, viime kesänä vain neljä viikonloppua jäi ajamatta toukokuun ja lokakuun puolen välin välisellä ajanjaksolla. Ajan piikkiluokassa niin pitkään kun yleensä ajan, kertoo siviilissä Thundercatilla kurvaileva Heta.

Tiimiin kuuluu Hetan ja Tatun lisäksi mekaanikko Jorma Saarinen, isä hoitaa tiimin päällikön paikkaa. Tämä kausi ajetaan samalla Hondalla kuin kausi 2000, ´01 malli ei olisi tuonut merkittävää kilpailuetua. Kuivana 71 kiloa painava pyörä kehittää noin 50 hevosvoimaa kampiakselilta. Tänä vuonna on tarkoitus ajaa kaikki PM-kilpailut.

Kysyttäessä, miten kaksi vuotta nuoremman pikkuveljen kanssa kilpailu näkyy arkielämässä, vastaus on valmiina:

- Ei se arkena tunnu. Ulkopuoliset vinoilevat ja pitävät enemmän kirjaa sijoituksistamme. Tosiasia on, että parempi on ensin maalissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti