torstai 1. helmikuuta 2001

Viimehetken mp-messutunnelmia

- Virallinen kävijämäärätavoite on sama kuin viime vuonna, kutina on aivan hirveä. Tietysti toivon kävijämäärän olevan viimevuotista suurempi, kertoo näyttelypäällikkö Raija Suomalainen messujen aattopäivänä.

Tämän vuoden moottoripyörämessuilla on noin 30 uutta näytteilleasettajaa, pääosa esittelijöistä on tarvike- ja varustepuolella. Näytteilleasettajien kokonaismäärä on sama, noin 130 kappaletta. Aivan uusia merkkejä tälle vuodelle ovat Buell, Hyosung, Ural ja Vor.

- Olemme panostaneet ensimmäistä kertaa informatiivisuuteen. Tästä esimerkkinä mopokorttidemo, joka pidetään kolme kertaa päivässä pääsisäänkäynnin auditoriossa. Tänä vuonna näytteilleasettajat ovat järjestäneet ohjelmaa osastoillaan viimevuotisia enemmän.

Tiedusteltaessa ainaisen lauantairuuhkan tasaamisesta muille päiville ei ole tiedossa patenttiratkaisua.

- Ratkaisu olisi lisätä tilaa, mutta näytteilleasettajamäärä ei voi paljoa nousta. Emme voi rakentaa messujen tilavaatimusta vain lauantain perusteella. Hiljaisempien päivien edullisempaa hinnoitteluakin on jo kokeiltu. Lauantain ruuhka on maantieteellinen tosiasia, jos sunnuntaina lähtee napapiirille takaisin, on perillä maanantaina. Henkilöt, jotka oikeasti haluavat nähdä jotakin, tulevat perjantaina tai sunnuntaina.

Messuilta tehdään myös ensimmäistä kertaa kävijätutkimus Suomen Gallupin toimesta. Tähän asti kävijöistä on ollut näppituntuma, nyt saadaan tarkempaa faktaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti