maanantai 19. huhtikuuta 2004

Hymyilevän motoristin kevätpäivä Hämeenlinnassa 16.5.2004

Hymyilevän motoristin kevätpäivä Hämeenlinnassa 16.5.2004. (c) HäMpy 2004Hymyilevän motoristin kevätpäivä järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa sunnuntaina 16.5.2004. Kevätpäivä alkaa kokoontumisella Ahveniston moottoriradalle josta ajetaan paraati Hämeenlinnan kauppatorille. Tilaisuuteen kannattaa tulla ajoissa, kokoontuminen alkaa jo kello 09:00 ja paraati lähtee liikkeelle noin kello 12:00.

Motoristit ovat perinteisesti kokoontuneet viettämään Kevätpäivää. Ensimmäinen Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä on järjestettiin Helsingissä jo vuonna 1977 joten tänä vuonna vietetään tapahtuman 27-vuotisjuhlia. Tapahtuma on yksi maan suurimmista vuosittaisista motoristikokoontumisista ja paikalla on parhaimmillaan tuhansia moottoripyöriä kyytiläisineen. Jos et ole paraatiajoa ennen kokenut niin nyt olisi aika.

Meneekö vanha kävijäennätys rikki?

Hämeenlinnaan on odotettavissa tuhansia motoristeja. Kasvaneen pyöräkannan ja Hämeenlinnan keskeisen sijainnin ansiosta jopa muutaman vuoden takainen Helsingin ennätys reilusta 3000 pyörästä (1996) saatetaan rikkoa?

Paraatin päätepisteessä Hämeenlinnan kauppatorilla tapahtuu perinteinen kiertovanteen luovutus. Luvassa on myös rokkenrollia, musiikkia paukutaa Goodmans -yhtye. Jos paraatiajon, puheiden, bändin ja ystävien tapaamisen jälkeen yhä ajeluttaa niin Ahveniston moottoriradalla voi ajaa aina 18:00 asti hintaan 15,- EUR per kuski. Moottiradalla on luvassa myös muutamien pyörämerkkien koeajoja.

Lisätietoa: http://koti.mbnet.fi/hampy/kevatpaiva.html

Paraatiajon lyhyt oppimäärä:

1 § Tule paikalle ajoissa.
2 § Täytä tankki ja tyhjennä rakko.
3 § Käynnistä moottori vasta hiukan ennen liikkeelle lähtöä.
4 § Maantiellä ajetaan aina lomittain.
5 § Paraatin muita pyöriä ei ohitella. Paraatista ei ole sopivaa poistua kesken.
6 § Risteyksissä ja hitaassa ajossa jono tiivistetään parijonoksi, jos kaistalle mahtuu. Vasemalla puolella ajava menee ensin.
7 § Hidasteiden jälkeen älä jää munimaan vaan anna reilusti hanaa niin, että seuraava mahtuu. Poistuttaessa pikatieltä älä suotta himmaile ennen kuin on pakko. Näin perässähiihtäjille jää enemmän liikkumatilaa.

Pitkä oppimäärä löytyy osoitteesta: http://www.bajahill.net/mpryhmaopas.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti