keskiviikko 7. huhtikuuta 2004

Ajo motorsport oy:n ja Mika Kallion välisessä sopimusriidassa välimiesoikeuden päätös

Ajo Motorsport Oy:n ja Mika Kallion välisessä sopimusriidassa on saatu välimiesoikeuden päätös, jossa todetaan Mika Kallion syyllistyneen sopimusrikkomukseen sekä velvoitetaan Kallio maksamaan Ajo Motorsport Oy:llekorvauksia. 

Riidan kohteena olevat tapahtumat saivat alkunsa 4.8.2003 kun Mika Kallio ilmoitti purkavansa Ajo Motorsport Oy:n kanssa tekemänsä sopimuksen. Muutamaa päivää myöhemmin Kallion tiedotettiin siirtyneen itävaltalaiseen KTM-talliin. Ajo Motorsport Oy katsoi Mika Kallion rikkoneen sopimustaan ja käynnisti oikeustoimet Kalliota vastaan sen jälkeen, kun kävi ilmeiseksi, että sovintoneuvottelut eivät johda tulokseen. 

Ajo Motorsport Oy:n ja Mika Kallion välistä sopimusriitaa on käsitelty laajasti myös julkisuudessa. Ajo Motorsport Oy:tä kohtaan on esitetty syytöksiä ja väitteitä sopimusvelvoitteiden laiminlyönnistä. Välimiesoikeuden päätös on Ajo Motorsport Oy:lle voitto, joka samalla puhdistaa Ajo Motorsport Oy:n maineen ja vahvistaa Ajo Motorsport Oy:n uskottavuutta luotettavana sopimuskumppanina. 

Välimiesoikeuden päätöksessä todetaan yksiselitteisesti Mika Kallion hävinneen riidan kohteena olevan asian. Päätöksen mukaan Kallion katsotaan purkaneen sopimuksensa Ajo Motorsport Oy:n kanssa perusteettomasti ja että sopimuksen purkuhetkellä Ajo Motorsport Oy:llä on ollut oikeus sopia Kallion ajamisesta kaudella 2004. Sopimusrikkomuksen seurauksena Kallio tuomittiin maksamaan Ajo Motorsport Oy:lle sopimussakkoa sekä korvaamaan Ajo Motorsport Oy:n oikeudenkäyntikulut. Kokonaiskorvaussumma nousee noin 300.000 euroon. Kallio joutuu myös maksamaan omat oikeudenkäyntikulunsa.


Ajo Motorsport Oy:n esittämiä vahingonkorvausvaatimuksia pidettiin vielä ennenaikaisina. Ajo Motorsport Oy:llä on siten mahdollisuus myöhemmin vaatia Kalliolta vahingonkorvausta sopimusrikkomuksen perusteella Kallion ja Ajo Motorsport Oy:n väliseen alkuperäiseen sopimukseen perustuen. 

- Prosessi on ollut meille pitkä ja raskas. Välimiesoikeuden päätös on mielestämme järkevä ja toteaa selvästi kuka tässä asiassa on ollut oikeassa ja kuka väärässä. Toivomme nyt, että asian riepottelu julkisuudessa päättyisi ja pääsisimme keskittymään 100%:sti alkavaan kauteen, tallipäällikkö ja Ajo Motorsport Oy:n toimitusjohtaja Aki Ajo kertoo.


Lisätietoja: http://www.ajo.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti