maanantai 19. huhtikuuta 2004

Etelä-Afrikan Grand Prix 16-18.4.2004, Welcom

(Tiedote, Ajo Motorsport Oy)

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan avauskilpailut ajettiin tänään Etelä-Afrikassa Welkomin radalla. Luokan 125cc voittoon ajoi italian Andrea Dovizioso Hondalla ennen Aprilia kuljettaja Roberto Locatellia ja KTM kuljettaja Casey Stoner'ia. Ajo Motorsport'in kilpailukalustoa vielä aika-ajopäivinä vaivannut huippunopeusongelma alkaa olla takana päin ja tänään kuljettajat jo pystyivät tasavertaiseen taisteluun omissa ryhmissään.

Ajo Motorsport'in kuljettajat tsekkiläinen Lukas Pesek sekä tanskalainen Robbin Harms ajavat kumpikin nyt ensimmäistä täyttä kauttaan MM-tasolla ja tämä oli kummallekin ensimmäinen kerta Welkom'in radalla.

Eilisen aika-ajon jälkeen jälkeen riitti vielä paljon töitä kun analysoitiin syitä siihen, että huippunopeudet eivät aivan olleet talven harjoitusten tasolla. Tänään tilanne oli jo taas oikeammalla tasolla ja kuljettajat olivat jo tyytyväisiä kilpailukalustoonsa.

- Tänään tilanne oli jo huomattavasti parempi. Etenkin Lukas'in pyörä saatiin jo oikeinkin hyväksi. Lisäksi illalla tuli esille, että ei ne pyörät nyt ihan niin hitaita olletkaan mitä ensimmäinen palaute oli vaan kuljettajien palautteen takana oli osittain myös omaa fiilistäkin, tallipäällikkö Aki Ajo kommentoi.

Lukas aloitti kilpailun todella hyvin, mutta kävi kilpailun alkupuolella kerran ulkona mikä hetkeksi hiljensi vauhtia. Hän kuitenkin kokosi itsensä hienosti uudelleen kun Robbin sai hänet kiinni. Robbin'in alku ei ollut aivan niin hyvä, mutta kun hän pääsi vauhtiin ja sai Lukas'in kiinni niin sen jälkeen kaksikko alkoi yhdessä ajaa edellä olevaa ryhmää kiinni.
Tässä vaiheessa kummankin vauhti oli jo kohdallaan ja parhaimmillaan he pystyivät jo saavuttamaan edellä ajavaa ryhmää, jossa ajoi mm. Mika Kallio.

Viimeisellä kierroksella Lukas nousi lopulta oman ryhmänsä kärkeen ja oli jo kiinni 17. sijassa kun hän taas käväisi hieman ulkona ja ylitti maaliviivan lopulta 20. sijalla. Robbin Harms tuli maaliin ryhmänsä toisena ollen 18.

- Lukas osoitti kisassa jo taistelijan otteita aloittamalla rajusti ja toivuttuaan ensimmäisestä ulosajostaan jatkoi samalla tyylillä maaliin asti. Robbin myönsi itsekin ottaneensa alun turhan varovaisesti, mutta heräsi onneksi taisteluun mukaan ja oli lopulta erittäin tyytyväinen päivän saldoon.

- Mieliala on nyt kaikilla oikein hyvä tämän kisapäivän jälkeen. Molemmilla kuskeilla on luottavainen tunne tulevan kauden suhteen ja molemmat osoittavat erittäin järkevää asennetta haluamalla rauhassa opetella ensin muutaman kisan ja ovat asettaneet tulostavoitteensa vasta loppukauteen. Tottakai tulosta koitetaan tehdä joka kisassa, mutta siitä ei vielä oteta paineita.

Suomalaiskuljettajista Mika Kallio oli tänään 12. ja Vesa Kallio ylitti maaliviivan 24.
Tiimi palaa nyt suomeen ja kilpailukalusto matkaa suoraan seuraavaan kilpailuun joka ajetaan jo 30.4.-2.5.2004 Espanjassa Jerez'in radalla.