maanantai 10. lokakuuta 2005

Lauslehto MM-sarjan kymmenes

(Tiedote)

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan ajettiin Ranskan Magny-Cours'issa. Tatu Lauslehto oli kahdestoista ja varmisti loppupisteissä kymmenennen sijan.

Ajo Motorsportin Topi Haarala päätöskisan sijoitus oli 19. siitä huolimatta, että hän kävi kilpailun alkuvaiheessa radan ulkopuolella.

Kilpailun voitti Australian Broc Parkes. Mestaruuden aiemmin varmistanut ranskalainen Sébastien Charpentier ei kisannut loukkaantumisen takia. Kolmas suomalaiskuljettaja, Sami Penna, oli 15. ja sai yhden MM-pisteen.

Viime vuonna Supersportin Euroopan mestaruuden valloittanut Tatu Lauslehto varmisti päätösosakilpailun 12. sijalla itselleen paikan MM-sarjan kärkikymmenikössä. 21-vuotias tuusulalainen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen viikonloppuunsa.

-Vähän oli tuskaa koko päivä. Muutaman kurvin kanssa oli ongelmia koko viikonlopun. Tämänpäiväinen oli kaiken kaikkiaan sellainen perussuoritus.

MM-sarjan kymmenes tila sen sijaan tyydyttää Klaffi Hondan suomalaiskuskia.
-Ennen kautta tavoite oli 15 joukkoon, joten täytyy olla tyytyväinen. Tietysti vähän harmittaa että Rookie of The Year -titteli jäi saamatta, Tatu jatkaa.

Lauslehdon ura jatkuu MM-tulokaskauden jälkeen nousujohteisena, siitä osoituksena huipputallien kiinnostus nuoreen suomalaiseen.

-Mitään ei voi vielä julkistaa, mutta tallivaihtoehtoja on kaksi ja molemmat ovat suht kärkipään tiimejä.
Ajo Motorsportin Topi Haarala sijoittui päätöskisassa sijalle 19, vaikka heti kilpailun alussa toijalalainen koki dramaattisia hetkiä.

-Pari kaveria kaatui eteeni ja jouduin vetämään hiekalle. Jäin siinä tasan viimeiseksi. Kierrosaikojen puolesta olisi ollut mahdollisuudet lähemmäksi pistesijoja, Haarala kertaa.

Viime vuonna Supersportin EM-sarjassa kolmanneksi sijoittuneen Haaralan kausi oli kaksijakoinen. MM-sarjassa epäonni vainosi kilpailusta toiseen, mutta voittoja tuli Scandinavian Open -sarjasta sekä Suomen ja Itävallan mestaruussarjojen osakilpailuista.

-Ensi kaudesta en pysty sanomaan vielä mitään. Jos samassa sarjassa jatketaan, niin ainakin monet radoista tulivat tutuiksi tänä vuonna.