sunnuntai 16. lokakuuta 2005

Tuomariston päätös tiputti Tarkkalan viimeiseksi

(Tiedote)

Schilpario, Italia, 15.10.2004
Italian lauantainen MM-oaskilpailu sai ikävän päätöksen tuomariston pitkän pohdinnan jälkeen. Marko Tarkkala oli neljäs erikoiskoeaikojen perusteella. Tuomaristo pudotti kuitenkin Tarkkalan viimeiseksi.

David Knight koki saman kohtalon ja hänet noteerattiin yhtä sijaa paremmaksi. Tuomaristo rankaisi kilpailun ensimmäisenä ajanutta parivaljakkoa huonosti merkitylle aikatarkastusasemalle ajosta.

- Se oli kilpailun toiseksi viimeinen AT-asema ennen loppuhuoltoa. Knight ajoi siitä sujuvasti ohi ja aika rekisteröityi automaattisesti. Minä ajoin lippulinjan yli ja peruutin takaisin. Aika kuitenkin rekisteröityi, manailee Tarkkala.

Tuomaristo pohti tapausta pitkään ja tapauksen kruunasi tuomariston päätös, että tuloksien valitusaika on umpeutunut sen käsittelyn aikana. Enduro3 -luokan voittajaksi nousi Ranskan Sebastian Guillaume ja Mika Ahola nousi toiseksi. Tulos merkitsi samalla Guillaume varmisti Enduro 3 luokan pronssimitalin. Tallipäällikkö Kari Tiainen oli kuudes.

- Aika kova päivä ja nyt on vähän väsynyt. Pyörän jousitus ei ole ihan minun mieleni mukaan, mutta muuten ihan mukavaa hommaa, kehuu Tiainen.

Enduro2 -luokan voittoon ajoi Australian Stefan Merriman. Mestaruutensa jo varmistanut Samuli Aro oli toinen.

- Mestaruuden varmistuttua motivoituminen kilpailuun on ollut vaikeaa. Ek:t on todella liukkaita, manailee Aro.

Enduro1 luokan voittoon ajoi Alessandro Belometti. Hän sai alleen Petteri Silvanin pyörän, jolla tulosta alkoi heti syntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti