maanantai 10. lokakuuta 2005

Samuli Aro Enduron Maailmanmestari

(Tiedote, Serres, Kreikka)

Samuli Aro otti kolmannen henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa sunnuntaina Kreikassa. David Knight ajoi Enduro 3 -luokan mestaruuteen ja Marko Tarkkala varmisti MM-hopean.

Viikonloppuna varmistuivat kaikkien kolmen luokan mestaruudet kun Espanjan Ivan Cervantes varmisti jo lauantaina Enduro 1 luokan mestaruuden.

Suomalaisittain menestys lajissa on viime vuosina ollut ylivoimaista, sillä viime kaudella jaossa olleista neljästä mestaruudesta peräti kolme tuli Suomeen. Tänä vuonna vain yksi mestaruus tulee Suomeen.

Aro lähti viikonlopun kilpailuun jännittyneenä. Jännitys näkyi molempien päivien kilpailuissa, joissa heti ensimmäinen EK oli vaikea, koska se oli märkä kylmän yön jäljiltä. Liukas tukki vei Arolta pyörän alta.

- Osasin kyllä varoa liukkautta, mutta jotenkin se vaan lähti. Päivä oli muutenkin aika vaikea. Odotin koko päivän vain kilpailun päättymistä. Minulle olisi hyvin riittänyt kaksi kierrosta, kertoo Aro mestaruushumun keskeltä.

EK aikojen valossa Aron vauhtia ei kuitenkaan voi pitää varmisteluna. Sillä hän ajoi kolmesti pohjat pitkälle motocross Ek:lle.

- Se olikin aika mukava EK. Enduro-EK:lla en edes yrittänyt pysyä Merrimanin perässä. Katselin vain jälkiä, joista päätelleen hän ajoi sen todella suurella riskillä.

Stefan Merriman on ollut Aron pahin kilpakumppani koko kauden. Hänen kautensa on ollut rikkonainen tapahtuneiden loukkaantumisten johdosta. Niiden lisäksi hänen ajonsa hylättiin Heinolan osakilpailussa. Hylkäykseen liittyvä vetoomus on peruttu sen jälkeen, kun Merrimanin lakimies näki luvattomasta tankkauksesta otetut kuvat. Merriman voitti viikonlopun molemmat osakilpailut ja Aro oli molempina päivinä toinen.

Enduro 3 -luokan voittoon molempina päivinä ajoi britti David Knight, Marko Tarkkala oli toinen. Sijoitukset riittivät varmistamaan Knightille mestaruuden ja Tarkkalalle hopean. Tarkkala on tyytyväinen ensimmäiseen henkilökohtaiseen MM-mitaliin. Viimevuotinen kuudes sija parani nyt rutkasti. Tarkkalalla on ollut vastassaan tälle kaudelle uskomattomaan vauhtiin päässyt Knight, joka ajaa Tarkkalan kanssa samassa KTM-tallissa. Knight on voittanut Heinolassa ajettua osakilpailua lukuun ottamatta kaikki kilpailut ja ainoastaan Tarkkala on pystynyt antamaan todellisen vastuksen Knightille.

-Keskityin ajamaan vain tämän kilpailun, enkä miettinyt MM-mitaleita sen kummemmin. Hopeaan olen erittäin tyytyväinen, myhäilee Tarkkala.

Samuli Aro, 30, on ottanut ensi askeleet kaksipyöräisellä jo 4-vuotiaana. Hän solmi ensimmäisen tehdassopimuksensa vuonna 2001. Hän aloitti KTM tehtaan kuljettajana Kari Tiaisen johtamassa tiimissä vuonna 2003. Hänen aikaisemmat mestaruudet ovat vuosilta 2002 ja 2004. Joukkuemaailmanmestaruuksia hänen tilillään on kolme. Aro jatkaa ensikaudella KTM tehtaan kuljettajana.

Marko Tarkkala, 23, ajoi ensimmäisen kilpailunsa MM-sarjassa 2001 ja vuodesta 2002 alkaen hänellä on ollut tehdassopimus. KTM tehtaan palkkalistoille hän siirtyi tämän kauden alussa ja jossa hän jatkaa myös ensi kaudella.

MM- sarja jatkuu 15.-16.10. Italiassa ajettavassa osakilpailussa.