keskiviikko 5. lokakuuta 2005

Yamaha SR500 - Muuttumisleikki

Petri Mäkelä Anjalankoskelta oli matkannut tämän kesän Kontioralliin Puumalan Pistohiekalle itse rakentamallaan Yamaha vuosimallin1978 SR500 Singer Roadsterilla. Toimittaja ei sitä tunnistanut sen koommin Yamahaksikaan kuin ompelukoneeksikaan. Huomiota herättävintä pyörässä oli tankin niukkaeleinen ja pelkistetty muotoilu, joka edustanee jo kuuluisaksi tullutta Finnish Design-linjaa.

Nyttemmin Hell Houndiksi ristitty pyörä on käynyt Petrin aikana läpi kaksi k auneusleikkausta. Ensimmäinen versio oli nimeltään Surf 'n' Turf, joka vielä edusti klassista näkemystä kustom-pyörästä. Tänään pyörän tankki muistuttaa ruumisarkkua. Vaikutteet muotoiluun Petri on saanut 70-luvulta.

- Tällainen tankki oli helpompi valmistaa ja vaikutteita olen saanut lueskeltuani alan lehtiä vuodesta -78, jolloin malli oli suosittu. Tämä on siis mukaelma sen ajan suositusta coffin-tankista, Petri kertoo.

Hell Houndille tämä kesä oli ensimmäinen. Syksyllä 2004 Petri purki koko pyörän osiin ja uudelleen rakentaminen lähti tyhjästä rungosta. Tekniikka on täysin alkuperäinen eikä konetta ole viritetty.

Mittari on maastopolkupyörän nopeus- ja matkamittari. Nopeusnäyttö näyttää 299 km/h. Huippunopeus Hell Houndissa on 120 km/tunnissa. Sopiva matkanopeus on noin 90 km/h, kun löytyy sopiva ajoasento. Satula on tehty neljän millimetrin vahvuisesta alumiinilevystä sekä 10 mm solumuovista, jossa jaksaa istua noin sata kilometriä kerrallaan.

Osia pyörään on kerätty rompetoreilta sekä tehty itse. Takavalon malli on replika 1940-luvun brittipyörästä. Etuvalo on traktorin tarvikevalo.

Jammun nimi on saanut nuorena kuolleen bluesmuusikon Robert Johnsonin biisin mukaan. Tarina kertoo, että Johnson teki sopimuksen pirun kanssa jossa vaihtoi sielunsa soittotaitoon.

Petri ja Hell Hound. Kontiorallin yössä pakollinen käynnistelysessio. Huohottimen sijainti on silmiinpistävä. Takavalo näyttää tyylikkäältä, vaikka tuskin antaa lisäarvoa turvalliseen liikenteeseen.

Yamaha SR5R00 riisuttuna v. 2003 Ensimmäisen muodonmuutoksen tulos vuoden 2003 heinäkuussa. Hell Hound viimeistelyä vaille valmis keväällä 2005.Coffin-tank. Tehty haponkestävästä, 1,5 mm paksuisesta teräksestä.
Yamaha SR5R00 riisuttuna v. 2003
Ensimmäisen muodonmuutoksen tulos vuoden 2003 heinäkuussa.
Hell Hound viimeistelyä vaille valmis keväällä 2005.
Petri ja Hell Hound. Kontiorallin yössä pakollinen käynnistelysessio.
Huohottimen sijainti on silmiinpistävä.


Takavalo näyttää tyylikkäältä, vaikka tuskin antaa lisäarvoa turvalliseen liikenteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti