tiistai 21. elokuuta 2007

Motocrossin MM-osakilpailu Heinolaan


21.08.2007 (Tiedote)

Suomi ja Heinola palaavat motocrossin MM-kartalle vuonna 2008. Heinolan Moottorikerho järjestää 30.-31. elokuuta motocrossin MX3-luokan MM-osakilpailun, jonka yhteydessä ajetaan myös MX2-luokan EM-pisteistä.
- Heinolassa nähdään ensi vuoden elokuussa neljä kansainvälistä ja kovavauhtista kisaerää. Rata on hyvä ja järjestelyistä vastaa kokenut kerho,  johon voimme tunnetusti luottaa, sanoo Suomen Moottoriliiton projektipäällikkö Sauli Mäkelä.
Kansainvälinen moottoriliitto FIM myönsi viimeksi Suomeen MM-tason motocrosskisan  vuodeksi 2006, jolloin nuorten arvomitaleista ajettiin Vantaalla.
Edellinen isomman luokan MM-osakilpailu kaasuteltiin vuonna 1999 Kouvolassa, jossa Miska Aaltonen vei nimiinsä yhden kisaerän. Sen jälkeen suomalaiskuljettaja ei ole pystynyt vastaavaan suoritukseen. Vuonna 2000 taisteltiin puolestaan 125-kuutioisten luokan MM-pisteistä Heinolassa, jossa ympyrä nyt siis tavallaan sulkeutuu.
- Suomi saa ilmoittaa järjestävänä maana Heinolan MM-osakilpailuun kymmenen kuljettajaa. Lisäksi Heinolassa ajettava EM-luokka toimii samalla hyvänä ponnahduslautana ylöspäin, viittaa Mäkelä nykyisten MM-sarjan kuljettajien Antti Pyrhösen ja Matti Seistolan Euroopan mestaruuksiin vuosina 2000 ja -04.
Tällä kaudella MM-sarjan MX3-luokassa suomalaismainetta on pitänyt yllä kärjen vauhdissa loukkaantumisistaan huolimatta liikkunut Jussi Vehviläinen.
- Heinolan MM on hieno asia koko suomalaisella motocrossille. Nuorille kuljettajille on tarjolla hyvää esimerkkiä siitä, miten maailman huipulla ajetaan, korostaa Mäkelä.
Isojen pyörien MX3-luokan MM-sarjassa ajetaan kaudella 2008 yhteensä 15 osakilpailua.
Kausi käynnistyy  6. huhtikuuta Castelnau de Levis-radalla Ranskassa. Heinolassa ajetaan kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu sopivasti heti viikon kuluttua Tanskan kisan jälkeen.

MM-motocross on tärkeä tapahtuma Heinolalle
Heinolan kaupunginjohtaja Hannu Komonen näkee vuoden kuluttua ajettavan MM-osakilpailun tärkeänä tapahtuma koko kunnalle.
- MM-motocross vetää Heinolaan väkeä ympäri Suomea ja edelleen myös ulkomailta. Tämä on hyvä tilaisuus markkinoida keskikokoista suomalaista kaupunkia ja vahvistaa viihtyisän kesäkaupunkimme mainetta.
Komonen korostaa samalla myös Heinolan logistista sijaintia Suomen kartalla.
- Liikenneyhteydet ovat parantuneet entisestään ja lisäksi ne kehittyvät edelleen pohjoisen suuntaan. Heinola on hyvin saavutettavissa ja meillä on hyvä toimia.
Komonen kehuu MM-osakilpailun järjestelyistä vastaavan Heinolan Moottorikerhon aktiivisuutta.
- Kiitos kuuluu kerholle ja harrastajille, jotka ovat pitäneet talkootöillä ja yhteistyökumppanien tuella hyvää huolta toimivasta ja kauniista moottoriurheilukeskuksesta. Kaupungilla on tähän myötävaikuttajan rooli, toteaa Komonen.
Elokuussa vuonna 1953 perustetulla Heinolan Moottorikerholla on jo pitkät perinteet kansainvälisten moottoriurheilutapahtumien järjestämisessä.
Heinolassa ajettiin motocrossin nuorten EM-kisa vuonna 1989, jonka jälkeen Komostenkylän motocrossradan valloittivat vuosina 1992, -94 ja -96 silloisen 250-kuutioisten luokan MM-kuljettajat. Vuonna 2000 Heinolassa ajettiin 125-kuutioisten MM- ja viisi vuotta sitten vuorostaan EM-sarjan pisteistä.
Heinola on tunnettu motocrossin lisäksi myös kansainvälisten maarata- ja myöhemmin endurokisojen näyttämönä. Heinolassa järjestettiin vuonna 2005 enduron MM- ja päättyneenä viikonvaihteena lajin EM-osakilpailu.

Motocrossin MM-sarjan MX3-luokan alustava kilpailukalenteri kaudelle 2008:

06.04. Castelnau de Levis, Ranska
13.04. Talavera de la Reina, Espanja
27.04. Italia (paikka avoin)
04.05. Plomion, Ranska
18.05. Paikka avoin
25.05. Alhama de Murcia, Espanja
08.06. Sverepec, Slovakia
15.06. Samokov, Bulgaria
29.06. Markelo, Hollanti
13.07. Mladina, Kroatia
20.07. Orehova Vas, Slovenia
24.08. Randers, Tanska
31.08. Heinola, Suomi
07.09. Roggenburg, Sveitsi
14.09. Italia (paikka avoin)

Lisätietoja:
http://www.moottoriliitto.fi
http://www.fim.ch/en/
http://www.hemk.net/
http://www.heinola.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti