tiistai 21. elokuuta 2007

Päivärinta ja Karttiala ajoivat ulos Rijekassa


Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala joutuivat luopumaan maailmanmestaruustavoitteestaan sunnuntaina Kroatian Rijekassa, jossa ajettiin ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan toiseksi viimeinen MM-osakilpailu
Suomalaiset kävivät kovaa ja dramaattista kisaa viime vuoden maailmanmestarin Tim Reevesin ja hänen matkustajansa Patrick Farrancen kanssa. Se päättyi ulosajoon viimeisen kierroksen viimeisessä kaarteessa, mutta sitä edelsi Reevesin tahallinen törmääminen suomalaisten ajokin kylkeen puoli kierrosta ennen ruutulippua.

- Teimme törmäämisestä protestin ja se meni läpi kilpailun tuomaristossa. Reeves sai 20 sekunnin aikasakon vaarallisesta käyttäytymisestä radalla ja jäi kolmanneksi. Voittajaksi julistettiin toiseksi ajaneet Ranskan Sebasten Delannoy ja Gregory Cluze, Timo Karttiala kertoi.

Suomalaiset johtivat Reevesiä neljän kilpailun viimeisen kierroksen ajan, kunnes englantilainen ajoi suomalaisten ajokin kylkeen ja pääsi edelle. Viimeisessä mutkassa ennen maalia Päivärinta ja Karttiala yrittivät ohitusta sisäkautta, mutta Reeves sulki ajoväylän. Suomalaiset ajautuivat nurmikolle, pyörähtivät ja paiskautuivat ajokkeineen radan yli sen ulkopuolella olevaan kaiteeseen. 

- Pyörän runko tuntuisi säilyneen ehjänä, mutta katteet ovat niin romuina, ettei meillä ole mitään mahdollisuutta ajaa ensi viikonloppuna Virtasalmella SM-kauden päätöskisassa, Timo Karttiala kertoi.
MM-kauden päätöskilpailu ajetaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ranskan Le Mansissa. Sinne suomalaiskaksikko lähtee varmistamaan hopeista MM-mitaliaan. Samanvärisen he kuittasivat MM-sarjasta viime vuonna. Tällä kaudella maailmamestari Reevesille on pystytty kuitenkin pistämään kampoihin ennennäkemättömällä tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti