torstai 29. tammikuuta 2009

Pohjois-Euroopan suurin mp-tapahtuma avattu

Kevään ajokauden avauspamaus on jälleen ammuttu ja moottoripyörämessut on virallisesti avattu. MP09 on 40-vuotisjuhlanäyttely ja se on jälleen kerran isompi kuin koskaan ennen.

Messuhallin kaikki tilat on käytössä, lattiapinta-alaa on yli yhdeksän jalkapallokentän verran. Näytteilleasettajia on yli 170 kappletta ja pyöriä on esillä yli 600. Messuilla on päivittäin jopa ilmaisia elokuvanäytöksiä, kuten 40-vuotia Easy Rider -elokuva 5-hallissa.

Harrastajien tarpeisiin on varattu kaksi kokonaista hallia ja kauppiaat dominoivat messukeskuksen loppuosaa. Ajonäytöksiä, dynodemoja, live-rakentelua, varaosia, palveluita ja seikkailuja, uusimmat uutuudet sekä lukuisia mallityttöjä jopa enemmän kuin muoti- ja kauneusmessuilla (tarkistettu!).

Lauantaille on odotettavissa jälleen järkyttävä ryysis. Messujen kiertäminen yhdessä päivässä rupeaa olemaan mahdotonta. Tosiharrastajan kannattaa varata hyvät kengät ja aikaa useammalle päivälle.

Kauppiaiden mukaan nyt menee todella hyvin

Marko Färm, Suzuki International Europen edustaja puhui messut avanneessa lehdistötilaisuudessa kauppiaiden näkymistä. Sekä uusien moottoripyörien että mopojen myynti on jonkin verran pudonnut kahdesta viime vuodesta. Kauppiaiden mukaan tämä ei johdu siitä, että kaikilla halukkailla jo olisi pyörä (tai kaksi) vaan pikemminkin viime kesän sateista. Moottoripyörien puolella samat viisi merkkiä, neljä Japsia ja yksi Amerikkalainen, pitävät uusien pyörien myyntitilastojen kärkipaikkaa. Kauppiaat eivät omassa osuudessaan maininneet käytettynä maahantuotujen tilastoja. Alan kasvu näkyy kuitenkin yhä useamman kauppiaan erikoistumisena pelkästään moottoripyöriin sekä suurena määränä uusia palveluja.

Moottoripyöristä elantonsa saavia on nyt Suomessa enemmän kuin koskaan! Ja tämähän on kuluttajan etu niin kauan kuin kilpailu on todellista ja kauppa käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti