tiistai 17. helmikuuta 2009

Kiteelle endurokilpailu maaliskuussa

(17.02.2009 Janne Tervola)Pohjois-Karjalassa järjestetään kansallinen endurokilpailu 7.3.2009. Kiteen ympäristössä ajettavan Karjalan Kankailla–endurokilpailun järjestää Kiteen Moottoripyöräklubi ry eli MC Kitee. Kilpailussa jaetaan pisteet Veteraani Cupin kilpailijoille.

Kaikissa kilpailuluokissa jaetaan lahjakortti- tai tavarapalkinnot. A-luokan voittaja saa 1000 euron lahjakortin All Rightiin ja B-luokan voittaja 500 euron lahjakortin Kone-Jönneille. Vet40-luokan voittajalle Kiteen Teboil lahjoittaa moposkootterin.

Kilpailusta on tarkoitus tehdä yksi Suomen parhaista endurokilpailuista. Kilpailunjohtajana toimii Kauko Päiväkumpu, joka on ollut mukana Päijänteen ympäriajon järjestämisessä jo 35 vuotta. Yli 200 –jäsenisellä MC Kiteellä on kokemusta suurten tapahtumien järjestäjänä kuten Pounutaival –kokoontumisajoista ja MiniMotojen SM –osakilpailuista.

Reitin pituus on noin 90 km / kierros, johon sisältyy kolme maastokoetta. Maastokokeiden osuus reitistä on yhteensä noin 39 km. Reitti ajetaan kilpailuluokasta riippuen 1,5 – 2,5 kertaa ympäri. C-luokka ja veteraanit ajavat viisi maastokoetta, A- ja B- luokat kahdeksan maastokoetta. Kuntoluokkaa ei kilpailussa ole.

Usein endurokilpailut Suomessa järjestetään keskellä metsää.Kilpailukeskuksena toimii Hutsin urheilukeskus Kiteen keskustan lähellä hyvien kulkuyhteyksien äärellä.
Kilpailijoilla, tukijoukoilla ja yleisöllä on hyvät puitteet nauttia kilpailusta. Kilpailijoiden käytössä on urheilukeskuksen uimahalli saunoineen.

Kilpailuun odotetaan noin 150 kilpailijaa ja puitteiden vuoksi myös mukavaa yleisömäärää. Karjalan Kankailla–endurokilpailusta on tarkoitus saada lähitulevaisuudessa SM –arvon omaava kilpailu.

Erikoiskokeiden kuvaukset:
MK 1, 4, 7 Hutsi 3,5 km
Lähtö ja maali uimahallin takana. Alku vaihtelevaa metsäpolkua Hutsin harjualueella, josta reitti jatkuu vanhan ampumaradan monttuun, missä haasteellisia ylä- ja alamäkiä. Alueella hyviä katselupaikkoja.
Katso esittelyvideo osasta reittiä: http://jarkkotorni.kuvat.fi/kuvat/videot/mkhutsi.mov

Siirtymä: MK1-MK2 n.12 km josta puolet maastosiirtymää. Kelkkauralle tehtyä vauhdikasta spooria.
MK 2, 5, 8 Potoskavaara 9,0 km

Lähtö ja maali Potoskavaarantien varressa Keijo Luukkosen pellolla. Vastaa maastoltaan legendaarista Päitsin Nuuttilaa suuremmilla korkeuseroilla. Alku vaihtelevaa pelto- ja metsäpätkää, jonka jälkeen ehkä tulevaisuudessa legendan maineen saavuttava Kurkivaara. Mäessä on VIP-katsomo. Loppu on vauhdikasta metsää ja peltoa sekä pari pienempää mäkeä. Lähdössä runsaasti parkkitilaa sekä buffetti. Runsaasti tampattuja polkuja parhaille katselupaikoille. Vantaan moottorikerho suosittelee.

Siirtymä: MK2-huolto noin 6 km tiesiirtymää jonka jälkeen järven jäälle tehtyä spooria 6 km.
Siirtymä: Huolto-MK3, asfalttisiirtymä 10 km.

MK 3, 6 Tolosenmäki 18-20 km
Lähtö Luukkaisen puutarhalta, jossa noin 3 km hidastempoisempi puunkierto. Sen jälkeen vauhdikas 4 km Korventietä mukaillen lentokentän maastoon. Lentokentän maastossa 11-13 km tasaista ja helppoa ajettavaa. Pohja-aika viime kauden MX2 Suomen mestarilla (32:00), jonka lyöjälle ratamestari tarjoaa kahvit. Parhaat katselupaikat lentokentäntiellä sekä lentokentän parkkipaikalta. Hyvät parkkitilat sekä buffetti.

Siirtymä: MK3-huolto n.16 km, josta 10 km mutkaista pikkutietä, jonka jälkeen 6 km jäälle tehtyä spooria.

Ratamestari pyytää katsojilta, että spoorissa eli radalla ei käveltäisi, koska kärkipää joutuu kärsimään kohtuuttomasti umpeen poljetusta spoorista. Muistakaa myös olla roskaamatta metsässä.

Päivittyvää tietoa kilpailusta löytyy Kitee MC:n keskustelupalstalta http://mckitee.munfoorumi.com/viewforum.php?f=27

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti