maanantai 2. helmikuuta 2009

Tähtihetkiä MP-messsuilla

(02.02.2009 CeeHill kuvat: Urheilukuvat)Salamavalot välähtelivät, kun kuvittaja-artesaani Jorma Lampela esitteli OCC:n Paul Sr:lle hänestä tehtyä karikatyyrimaalausta MP-messujen lavalla perjantaina. Paul Sr:a nauratti nähdessään oman hahmonsa ja raaputti nimensä taulun keskelle -omaan otsaan. Discovery Channel kuvasi tilannetta ja pian taulu saatetaan nähdä televisiossa 64:ssä maassa. Jorman silmissä kipinöi. Miten tässä näin kävi?

Kelataanpa taaksepäin. Tero Silvonen ja Jorma Lampela tapasivat Ikaalisten Käsi-ja taideoppilaitoksessa ja ovat siitä saakka tehneet paljon yhteistyötä.
- Yleensä jaamme työt niin, että Jorma piirtää karikatyyrin ja minä maalaan kynäruiskulla, kertoo Tero.
- Teimme opiskeluaikoina ison projektin kun maalasimme Hotelliravintola Ikahoviin sisustuksen jossa teemana oli Hollywood. Työ käsitti monta tilaa ja vastasimme visuaalisesta ilmeestä aina seinämaalauksista huoneen avaimeen saakka. Sen jälkeen olemme työskennelleet paljon yhdessä.

Molemmat ovat freelancereita. Teron käsialaa näkee muun muassa palkitussa Dozer Huggerissa joka on nähtävillä messuilla. Jorma on tehnyt kuvituksia eri medioille. Messuilla he maalaavat karikatyyrejä messuvieraista.

- OCC on suosikkisarjani ja ehdotin Jormalle messujen lähestyessä että eiköhän maalata Paul Sr:stä taulu, Tero kertoo.

- Kun taulu oli valmis ja lakka kuivunut niin minä vuorostani ehdotin Terolle että eiköhän mennä esittämään teosta lavan reunalle. Arttu Harkki rohkaisi astumaan lavalle taulun kanssa ja kun pyysin Paul Sr:lta nimmaria niin salamat vilkkuivat kuin Oscar-gaalassa!, muistelee Jorma tilannetta silmät loistaen.

Taulu Paul Sr:sta oli nähtävillä halli 5:ssa Deco Värin osastolla MP-messujen jälkeen maalausta kannattaa googlata Ebaysta.

Teron töitä on ollut nähtävillä 'Liekeissä - in Flames' näyttelyssä Tampereella.

Jorman töihin voit tutustua osoitteessa www.jormalampela.com

Sisääntulo

Paul Sr karikatyyri

Tero Silvonen, Paul Sr ja Jorma LampelaEi kommentteja:

Lähetä kommentti