keskiviikko 22. tammikuuta 2003

Ravinneinfo päitsiin aikoville ja muille kestävyysurheilijoille

(Teksti: Taru Koskinen)


Lauantaina 8.2. on tarjolla erityisesti motoristeille suunnattua ravinnetietoutta Espoon moottorikerhon järjestämässä tilaisuudessa. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti Päijänteen ympäriajoon lähteville moottoripyöräilijöille sekä muille kestävyysurheilun ravinnepuolesta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa käsitellään kattavasti kestävyysurheilijan ravitsemusta sekä ravintolisiä, kuten vitamiineja, maltodekstriiniä, urheilu- ja palautusjuomia, energiapatukoita ja -geelejä. Erityisesti kiinnitetään huomiota Päijänteen ympäriajoon valmistautumiseen ja suorituksen aikaiseen riittävään energian ja nesteen saantiin. Ravinteiden lisäksi käydään läpi kestävyyskuntoon liittyviä asioita ja viimeisten viikkojen ja päivien harjoitusohjelmaa sekä hiilihydraattitankkausta.

Tilaisuudessa on varattu runsaasti aikaa omien kysymysten esittämiseen ja keskusteluun, jossa jokaisella on mahdollisuus henkilökohtaisten neuvojen saamiseen. Tilaisuudesta saa mukaansa kattavan tietopaketin, joka sisältää tietoa muun muassa ravinteista ja ohjeet hiilihydraattitankkaukseen. Paikalla on myös mahdollisuus ostaa ravintolisiä selvästi kauppojen hintoja edullisemmin.

Ravinneinfossa puhuu ja neuvoo kokenut ravintovalmentaja Risto Hyvönen. Risto on maratoonari, ravintoteknikko ja ravintovalmentaja, joka vastaa monien maajoukkue- ja SM-tason kestävyysurheilijoiden ravintovalmennuksesta. Viime vuonna Riston neuvoilla Päijänteen ympäriajoon lähteneet olivat erittäin tyytyväisiä saamiinsa ohjeisiin ja ravintolisiin. Tänä vuonna tilaisuuden asiasisältöä on kohdennettu entistä enemmän vastaamaan Päitsille lähtijöiden tarpeita sekä on varattu enemmän aikaa kuulijoiden kysymyksille.

Tilaisuuden hinta on 10€ (EMK:n jäsenet ja junnut 5€). Hintaan kuuluu kahvi ja sämpylä sekä tietopaketti. Tilaisuus pidetään lauantaina 8.2.2003 kello 16:00 osoitteessa Motelli Nupurin kartano, Nupurinkalliontie 3, Elisa karttasivu 60:83/66.

Ilmoittautumista toivotaan sähköpostilla: taru.koskinen@iki.fi tai tekstiviestillä puh. 045-6791252.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti