perjantai 31. tammikuuta 2003

Helsingin moottoripyörämessut avattu

Perinteinen moottoripyöräkauden lähtölaukaus, Helsingin Moottoripyöränäyttely, avattiin tänään perjantaina 31.1.2003. Yhteensä 135 näytteilleasettajaa esittäytyy saman katon alla, kahdessa hallissa kattaen yli 2,5 hehtaarin alueen. Osastojen määrä on suurempi kuin milloinkaan MP-näyttelyn historiassa. Mukana ovat kaikki merkittävät alan maahantuojat, ajovaruste- ja tarvikevalmistajat sekä suuri määrä eri palvelujen tarjoajia.

Edellisvuosina tutuksi tulluta tungosta on helpotettu leveillä käytävillä ja entistäkin isommalla messualueella. Perjantaipäivänä kävijöitä riitti jo aamusta lähtien ja suurempaa tungosta ei esiintynyt missään vaiheessa. Viime vuonna messuilla kävi kolmen päivän aikana 53918 kävijää.
Perinteinen moottoripyöräkauden lähtölaukaus, Helsingin Moottoripyöränäyttely, avattiin tänään perjantaina 31.1.2003. Perinteinen moottoripyöräkauden lähtölaukaus, Helsingin Moottoripyöränäyttely, avattiin tänään perjantaina 31.1.2003.

Tyypillisin messukävijä on 21-34 vuotias (42% kävijöistä) pääkaupunkiseudulla asuva (30%) mieshenkilö (82%) joka harrastaa moottoripyöräilyä "perheen kanssa" (36%) tai yksin (33%). Yli neljännes (26%) kävijöistä kuuluu johonkin moottoripyöräkerhoon. Huomattavaa on eurooppalaisittain suuri naisten osuus (18%) mp-messuvieraista.

Ducatiklubin Eeva ei kerinnyt messuja kiertelemään
Ducatiklubin Eeva ei ständihommilta kerinnyt messuja kiertelemään

Ducatiklubi tyytyväinen ensimmäiseen messupäivään

Ducatiklubista Eeva T kertoi, että ei kerinnyt vessaa lukuunotamatta käymään missään paitsi ehti kuivatyyppäämään Aprilia Tuonon ja seisoi ständillä koko loppupäivän. Perjantain messupäivä oli mukava siten, että kävijöitä riitti reilusti mutta pahin änkyräporukka tai tungos ei haitannut esittelyjä.

Ducatiklubin infopisteessä käyneistä moni oli juuri hankkinut jalon Italoajokin tai oli ainakin aikeissa hankkia sellaisen. Ducatikerho osallistuu messuille omalla ständillä tehdäkseen kerhoa tunnetuksi, hankkiakseen uusia jäseniä ja myydäkseen kerhon tarjoamaa ajokoulutusta. Messujen ensimmäinen päivä olikin sikäli menestys, että kerhoon liittyi samantien reilut kymmenen uutta jäsentä, koulutuspäiville saatiin useita ilmoittautumisia ja kerhon t-paitoja myytiin yli odotusten.

Pukeutuminen vapaa mutta suotava

Messupäivä oli pirteän vilpoinen, pakkasta oli ulkona parikymmentä astetta. Kalsasta kelistä huolimatta messuille saapui myös muutama seikkailuhenkinen asiaankuuluvasti moottoripyörällä, eräs jopa Raumalta asti. Edellisvuoden kaltaista liivihässäkkää sallituista pukeutumisnormeista (Katso 'Kerhotunnusten käyttäminen mp-messuilla (17.11.2001)') ei ollut havaitavissa vaan motoristit saivat osallistua moottoripyörämessuilla haluamissaan asusteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti