lauantai 1. helmikuuta 2003

Micycle - Kotimainen yksittäisvalmiste  Micycle - Kotimainen yksittäisvalmiste. Kuva (c)
Micyclen Mikko kertoi, että tämän pyörän rakentamiseen meni useita satoja tunteja.
Moottoripyörien yksittäiskappaleita valmistavia yrityksiä ei valtakuntaamme mahdu kovin montaa. Forssassa talliansa pitävä Mikko on yksi harvalukuisista alan yrittäjistä. Mikko valmistaa yrityksensa kautta Micycle-merkkisiä moottoripyöriä käsityönä. Näitä käsityönä tehtyjä, osittain valmisosista koottuja ja aina ainutlaatuisia Micyclejä valmistuu vuodessa vain muutamia kappaleita.

Valmiille yksittäisvalmistemoottoripyörille ei ole olemassa hintalistaa. Yksittäiskappaleena kootun pyörän hinta muodostuu asiakkaan tekemistä valinnoista rungon ja alustan, moottorin, jarrujen, vanteiden, maalauksen ja kaikkien muiden yksityiskohtien suhteen. Periaatteessa mitä tahansa voidaan rakentaa asiakkaan lompakon ja lainlaatijan asettamien raamien puitteissa.

Mikko kertoi, että tämän pyörän valmistamiseen on mennyt kaikkineen useita satoja työtunteja. Pyörässä on paljon herkullisia yksityiskohtia joista ensimäisenä silmään osuvat tankkiin upotetut heijastimet, etuvalot ja erityisesti pyörän peräosassa leiskuva liekkiteema.


Micycle - Kotimainen yksittäisvalmiste. Kuva (c) Timo Muilu Micycle - Kotimainen yksittäisvalmiste. Kuva (c) Timo Muilu
Pyörässä on paljon mielenkiintoisia ja harkittuja yksityiskohtia. Kotimaassa valmistettuja uniikkeja moottoripyöriä, jotka on saatu täällä myös rekisteröityä, ei tule vastaan ihan joka päivä.

Nykyisen byrokratian, lakipykälien ja teknisten vaatimusten valossa Mikon ammatinvalintaa ei voi pitää kovinkaan rationaalisena. Pyörän rekisteröimiseen ja teknisten vaatimusten täyttämisen osoittamiseksi tarvitaan monumenaalinen paperisota, hyvät suhteet asioista päättäviin virkahenkilöihin ja pitkää pinnaa. Mutta jokaiseen valtakuntaan tarvitaan oma kylähullu joka kaikista järkevistä perusteluista huolimatta jaksaa uida vastavirtaan ja puskea päätänsä virkamieskunnan betonipöytiin.

Paikallisia kylähulluja pitää jo ihan perinteen ylläpitämisen vuoksi tukea, pitäähän jonkun avata latua muille. BajaHill toivottaa Mikolle menestystä ja onnea hienojen pyörien rakentamisen saralla. Toivottavasti saamme joskus maahamme useampia alan yrittäjiä. Yhteystiedot: Micycle Unique Motorcycles, puhelin 044-5013501, http://www.micycle.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti