maanantai 1. marraskuuta 2004

Karujen kavereiden kokoontumisajo, 25. Pystymettä

Päivitetty 2.11.2004 (teksti Tero Kiira ja Marko Teerioja, kuvat Tero Kiira)

Monelle ajokauden päättävä Pystymettä kokoontumisajo on vuoden juttu. Useat talvimotoristit laskevat siitä kauden alkavaksi.

Pystymettä järjestettiin 29- 31.10 jo 25.kerran. Tällä kertaa Pystymettä oli Tammelassa, Forssan kupeessa. Paikka sijaitsi luonnonkauniilla paikalla, rallille uskollisesti täysin pystymetsässä. Polku paikalle oli niin hyvässä kunnossa, että jopa kyykkypyörällä pääsi perille. Mutta mikä loistavinta, autolla ei perille ollut asiaa. Polku oli sen verran kapea. Tällä estetään pullaposkien (hangoroundien) paikalle saapuminen.

Järjestävä kerho oli MP69 ry, järjestelyvastuussa tänä vuonna olivat Jokioisten moottoripyöräilijät Ry, JMP.
- Osallistujia oli noin 300 ja jälleen kerran kaikki meni mutkattomasti, järjestäjien puolesta Ruohosen Make kertoi.

Pystymettän osallistumismaksu on aina kohdallaan, 0 euroa per nuppi. Tällä tavalla on palvelut saatu järjestettyä samalle tasolle osallistumismaksun kanssa. Olematon maksu pitää kuitenkin sisällään polttopuut, keittoveden ja paskariu'un! Loistavaa, palvelut on myös mitoitettu osanottajien mukaan. Tuskin kukaan paikalla olijoista mitään kaljatelttaa kaipaakaan. Siideri on neitejä varten. Pontikka tuntuu olevan näiden osallistujien polttoainetta kylmyyttä vastaan. Lievimmillään kuulemma ponua lantrataan puhtaalla kossulla. Kaivopuiston mutterin vakionaamoja ei täällä näkynyt. Tämä johtuu varmaan siitä, että jäätelön syömistä täällä ei pidetä korkeassa kurssissa.

Vaatetuksen puolesta tilanne näytti siltä, kuin puna-armeijan yksinäinen divisioona olisi jäänyt unohduksiin Taipalejoen erämaihin. Erikokoiset ja eri asteella palaneet nuotiot sekä siellä täällä pystyssä tönöttävät sissi- ja puolijoukkueteltat vain vahvistivat tunnelmaa.

Bajahillin toimittajien vieraillessa paikalla lauantai-iltapäivällä, oli ilo jo ylimmillään. Poikia pötkötteli pitkin mättäitä ja kovasti kinattiin pyörien ominaisuuksista. Valtamerkit tuntuivat olevan Njepr ja Ural. Myös talvirallit tuntuivat olevan kovasti tapetilla. Keskusteluissa vilahtivat sanonnat "kylmä kuin ryssän helvetissä", "siellä jäätyi kusikin kaarelle", "se v*tun Honda ei lähtenyt tulille" jne. Karua touhua!

Keli oli tällä kertaa kolea, mutta kuiva. Oli siis mitä parhain moottoripyöräily- ja kokoontumisajoilma. Toimittajien kurvaillessa kohti kotia (tissiposket ei jäänyt yöksi), tuli pyöriä vastaan aika paljon.

Huomioitavaa on, että kun kesä jää taakse, vain tosimotoristit ajelevat ja näin ollen kummasti moikkaamisprosentti nousee täyteen sataan! Liekö helle kesällä uuvuttanut?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti